İkna odalarına suç duyurusu

İkna odalarına suç duyurusu

İkna odaları hakkında itiraflarda bulunan Prof. Dr. Nur Serter hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Bugün fiilen serbestiyet kazanmasına rağmen üniversitelerde yıllarca uygulanan ve binlerce mağdur, ağır travmalar ve utançlar üreten başörtüsü yasağının simge isimlerinden Prof. Dr. Nur Serter hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

28 Şubat döneminde kız öğrencileri başlarını açmaları için ikna odalarına çeken Prof. Nur Serter’in ‘ikna odalarını ben kurdum’, ‘ öğrencilerle görüşülmesi emrini ben verdim’ ve ‘teknik kayıt yaptırdım, kasetler bende’ açıklaması ile ‘gizliliğin ihlali’, ‘kişisel verileri kaydetme ve ele geçirme’, ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarının unsurlarının oluştuğu gerekçesi ile Adalet Platformu suç duyurusunda bulundu.

 

“DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILIP YARGILANMALI”

 

Yeni Akit’den Aslan Değirmenci’ye konuşan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Serter’in suçunu itiraf ettiğini ve TCK 134, 135, 136 ve 137. Maddesi gereği cezalandırılması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin görüntülerinin alınmasının ve izinsiz bir biçimde kayıtların saklanmasının suç olduğunu vurgulayan Çevik, “Kendi beyanları ile suçunu itiraf eden Nur Serter hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Şimdi görev savcılarımızda... Savcılarımızın da soruşturma açacağını düşünüyoruz. Talebimiz; derhal fezleke hazırlanıp TBMM’ye gönderilmesidir. Sığındığı dokunulmazlığın kaldırılmasını ve yargılanmasını bekliyoruz” dedi. Yeni Akit

Etiketler :