'İktidar hakim savcıyı almayacaksa...'

'İktidar hakim savcıyı almayacaksa...'

Bakan Çelik: Milletin yüzde 50 oy verdiği iktidar hakim savcı almayacaksa sen mi alacaksın?.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülkede hakim azlığından şikayet edildiğini ancak hakim alımı yapıldığında bunun iptal edildiğini belirterek, "Milletin yüzde 50 oy verdiği bir iktidar hakim savcıyı almayacaksa sen mi alacaksın Allah aşkına?" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Mudanya'da eski Zeytin Hali binasının bulunduğu alana yaptırılacak Sosyal Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Çelik, Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize karşın, Türkiye'de atılan doğru adımlarla yatırımların hızla sürdüğünü söyledi. Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çelik, muhalefeti eleştirdi.

"BOL KESEDEN KONUŞMALAR BAŞLADI"

Çelik, şöyle konuştu: "Şimdi yakın gelecekte seçim var. Seçim için siyasi partilere bakıyoruz. Bol keseden konuşmalar başladı. Burada yaşı müsait olan değerli ağabeylerimiz bilirler. 80-90'lı yıllarda çok dinledik. Neticede ülkeyi iflasın eşiğine getirdiler. Türkiye'ye kan, zaman kaybettirdiler, başka bir şey yapmadılar. Türk milleti yıllarca yanlış şeylerle meşgul edildi. Milletin karşısına çıkın, sokağa inin, yalnız biz inmeyelim sokağa, milletle bütünleşelim, siyaset milletle birlikte yapılır' diyerek muhalefeti sokağa indirmeyi başardık. Çok güzel de öyle şeyler konuluşuyor ki... Nereden vereceksin? Nereden vereceğin önemli değil. Bol keseden atmalar başladı. Bunun ne anlamına geldiğini bizim milletimiz çok iyi biliyor. Cepte ne kadar para var? Ne kadar gelirin varsa, o kadarını millete verirsen doğru gidiyorsun demektir. Gelenden fazlasını verirsen anla ki milletin canına okuyacaksın demektir. Bunlar geçmişte örnekleriyle sabittir.''

"MİLLETİN YÜZDE 50 OY VERDİĞİ BİR İKTİDAR HAKİM SAVCIYI ALMAYACAKSA"

Bakan Çelik, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) tutukluluk sürelerini yeniden düzenleyen 102. maddesi kapsamında bazı tutukluların tahliye edilmesi nedeniyle yapılan tartışmalara değindi. Hükümetin, cezaevinde olan katilleri, suçluları serbest bırakmış gibi propaganda yapıldığını söyleyen Çelik, tutuklamalarla ilgili maddeyi 6 yıldır ertelediklerini hatırlattı.

Çelik, şöyle devam etti: "Yargıya diyoruz ki, '10 yıllıklar kimse mahkemelerini görün, neticeye ulaştırın.' 6 yıldır bekliyoruz. Bazı daireler bunu bitirmişler. Davalar görülmüş cezalar verilmiş. Adam 10 yıldır içerde, suçlu mu değil mi, mahkum olacak mı, olmayacak mı belli değil. 10 yıldır içerde tuttuğun adam suçlu ise ver cezasını, değilse ver kararını çıksın. 10 yıl içerde yatar mı, bekler mi adam? Ne acıdır ki bunlar Türkiye'de yaşanıyor. Bunlar yaşanınca diyorlar ki, yargıda sorun var. Ne sorunu var? Bina mı istiyorsunuz? Her yere adliye sarayı yaptık. Tamam mı bu iş? Yetmedi. Ne lazım? Hakim lazım, savcı lazım. Tamam alalım. Hakim savcıyı da alalım dosyalar hızlı bir şekilde görülsün. Hakim savcı alacaksınız, hemen iptal ediliyor alınmıyor. 'Bunlar almasınlar hakim ve savcıyı.' Bu ne demek ya? Milletin yüzde 50 oy verdiği bir iktidar hakim savcıyı almayacaksa sen mi alacaksın Allah aşkına?"

"Cumhuriyet hepimizin, 73 milyonun" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet'in değerleri hepimizin. Bu 73 milyonun değeridir. Kim ne kadar sahip çıkacaksa, herkes bunun bilincindedir. Hepimiz de Cumhuriyet'e sonuna kadar sahip çıkacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :