İl başkanı görevden alındı

İl başkanı görevden alındı

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan'ın uslübunu eleştirirken, CHP'nin Diyarbakır İl Başkanı sıfatıyla konuşan Muzaffer Değer, Başbakan'ı gözyaşları içinde dinlediğini söyledi.

CHP Genel Merkezi ise Diyarbakır il Başkan'ının bu açıklama öncesinde görevden alındığını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim belgelerini açıkladı. CHP'den ise farklı sesler yükseldi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Başbakan'ın uslübunu eleştirirken, CHP'nin Diyarbakır İl Başkanı sıfatıyla konuşan Muzaffer Değer, Başbakan'ı gözyaşları içinde dinlediğini söyledi. CHP Genel Merkezi ise Diyarbakır il Başkan'ının bu açıklama öncesinde görevden alındığını açıkladı.

Başbakan'a İlk Tepki Tekin'den Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersimle ilgili belgeleri açıklamasının ardından gözler CHP'ye çevrildi. İlk tepkiyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gösterdi.

Tekin, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ülkenin birliğini bozmaya yönelik olduğunu savundu. Ancak CHP'nin Diyarbakır teşkilatından farklı bir ses yükseldi.

"Başbakan'ı Gözyaşları İçinde Dinledim"

CHP Diyarbakır İl Başkanı sıfatıyla kameraların karşısına geçen Muzaffer Değer, Başbakan'ın açıklamalarını göz yaşları içinde dinlediğini söyledi.

Değer, "Dört ayrı belgenin okunmasında tüylerimiz diken diken oldu, gözlerimden yaşlar aktı. Biz CHP olarak geçmişimizle hesaplaşmamız gerekirken, yüzleşmemiz gerekirken, özür dilememiz gerekirken CHP'nin yapması gerekeni başka bir partinin yapmasını ve devlet adına özür dilemesini gördük" diye konuştu.

Değer Görevden Alındı

Değer'in bu açıklamaları medyaya yansıdıktan sonra ilginç bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi, Muzaffer Değer'in basın toplantısı yapmadan önce görevinden alındığını duyurdu. Değer'in ne zaman görevden alındığı ise net olarak belirtilmedi.

Konu Kılıçdaroğlu'nun da Gündemindeydi

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun temaslarında da konu gündemdeydi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çok sayıda STK temsilcisi ile yapılan görüşmede Dersim de konuşuldu.

GÜNİSAD Şah İsmail Bedirhanoğlu, "Türkiye'nin bu türden meseleleriyle kuşkusuz yüzleşmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Yüzleşmesi gereken salt Dersim meselesi değil, işte 1914-18 Ermeni meselesi. Ermeni meselesinde de Türkiye yüzleşmelirdir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.