İlahiyatçılardan Samanyolu'na Sert Tepki

İlahiyatçılardan Samanyolu'na Sert Tepki

Samanyolu TV'nin Şefkat Tepe dizisinde bir uydurma peygamber rüyası daha yaşandı. Ruhu çağırma ritüelinde Peygamberimiz'in simgelendiği ışık hüzmesi gösterilerek kamyon kasasında taşındığı bir sahne canlandırılıyor.

Star'da yer alan habere göre; Fethullah Gülen Cemaati, “uydurma Peygamber rüyaları” skandalına bir yenisini daha ekledi.

Cemaatin televizyonu Samanyolu TV’de yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizide, Türk ve dünya televizyonlarında bugüne kadar eşine rastlanmadık rezalete imza atıldı. Gülen’in internete düşen ses kayıtlarında yer alan “Hz. Muhammed rüyada tweetleri ikiye katlayın dedi” ifadesinin şoku atlatılamadan, Şefkat Tepe dizisindeki yaşanan skandalda Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ruhunun çağrıldığı bir sahne canlandırıldı.

Tepede rüya anlatmıştı

Samanyolu TV’deki Şefkat Tepe adlı diziyi izleyenler, gözlerine inanamadı. PKK ile savaşan Sungurlar Timi’nin başının koma halindeyken gördüğü rüyanın canlandırıldığı sahnede görenlere “bu kadar da olmaz” dedirten görüntülere yer verlidi. Daha önce Fethullah Gülen’e ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Gülen ile konuşan cemaat üyesi, başka bir üyenin “uydurma Peygamber rüyası” gördüğünü öne sürerek “Hz. Muhammed’in “Tweetleri ikiye katlayın” buyurduğunu söylemişti. Bu ifade sosyal medyada günlerce konuşulurken, yeni skandalda ise Hz. Muhammed ruh çağırma seansına benzeyen bir ritüel sonrasında gökten ışık şeklinde yeryüzüne indiği görüldü. Şefkat Tepe ekibini denetlediği mizanseni yapılan dizide Hz. Muhammed için kamyon kasasına bir taht hazırlandığı ekibin “Hoşgeldiniz” sözleri arasında denetim sonrasına da Hz. Muhammed’in tahta oturduğu anda kamyonun çalıştığı görüldü. Şefkat Tepe ekibi, kamyonun arkasında “Bizi bırakma” diye koşarken ekipten bir üye ise kendini kamyonun altına atarak aracı durdurduğu görüldü.

UYDURMA RÜYALARIN İSLAM’DA YERİ YOK

Paralel yapının uydurma peygamber rüyaları tartışmalara neden oldu. Uydurma rüyalara ilahiyatçılar büyük tepki gösterdi.

- Doç. Servet Bayındır (İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi): Bunların ‘İslam inancı ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur’ sözünden başka bir şey söylenemez.

- Vehbi Vakkasoğlu (İlahiyatçı yazar): En hassas olmamız gereken konu efendimizdir. Çünkü o, İslam’ın namusudur. Onu her kültürden insan izliyor ve yanlış anlamalara neden olabilir. Hz. Muhammed’i asla yanlış anlamaya yer verecek şekilde kurguda kullanmayı hoş karşılamıyorum.

- Prof. Dr. Mustafa Öztürk (Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi): Peygamber istismarı olduğunu düşünüyorum tek kelimeyle. Çağdaş israiliyat olduğunu düşünüyorum. Bunun dini afyon gibi kullanma malzemesi olduğunu düşünüyorum. Eşine az rastlanır bir hurafecilik olduğunu düşünüyorum. Peygamber istismarı olarak görüyorum.

- Prof. Dr. Hüseyin Hatemi (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi): Kamyon kasasına peygamber bindiyse her halde Gülen’in yanına da gider. Söylediklerini halka alıştırmak için bu tür şeyler yapıyorlar. Bir de gelip mübarek peygamber Türkçe Olimpiyatı’na da gitmiş. Bu yapılan İslam dünyasında kınanmalı ama ceza verilmemeli. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.