İlamın gerçek olmadığı anlaşlınca...

İlamın gerçek olmadığı anlaşlınca...

1940’ta mahkemeden aldığı veraset ilamının gerçek olmadığı ortaya çıkınca...

İstanbul’da, değeri yüz milyonlarla ifade edilen 79 parça gayrimenkulü Balıklı Rum Vakfı’na devreden Maria ve Marina Yuvakim adlı kız kardeşlerin, 1940’ta mahkemeden aldığı veraset ilamının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Sedef Şenkal DEMİR/AHT

İstanbul’da binlerce dönüm arazi ile onlarca gayrimenkul sahibi olan Maria Binti Yuvakim’in gerçek torunları olduğunu öne süren 5 kişinin açtığı dava sonucu yapılan incelemede, Maria ve Marina Yuvakim’in soyadlarını değiştirdikleri anlaşıldı.

VAKFA BAĞIŞLADILAR
Osmanlı ve cumhuriyet dönemlerinde yaşamış Maria Binti Yuvakim’in torunları olduğunu öne süren Maria ve Marina Yuvakim adlı iki kız kardeş, tapu sahibi olduklarını belirterek 79 parça mülkü Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’na bağışladılar. Gerçek vârisler olduklarını öne süren Cenk Buzkan, Hikmet Recep Çar, Ulvi, Ulviye ve Sabriye Akarsu, Maria Binti Yuvakim’in anneannelerinin annesi olduğunu öne sürerek hukuk savaşı başlattılar. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde veraset tespit davası, Bakırköy 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ise tapu iptal davası açtılar. Davacılar, iki kız kardeşin Yunokin olan soyadlarını Yuvakim olarak değiştirdikleri, yeni soyadıyla İstanbul 6. Hukuk Mahkemesi’nden alınan veraset belgesinin gerçek olmadığını öne sürdüler.

NOTERE DE DAVA
Davalı 5 kişi, 1940’ta mahkemeden alındığı belirtilen veraset ilamının 2005’te notere onaylatıldığını ancak belgenin fotokopi olduğu için geçerliliği bulunmadığını öne sürdüler. Bilirkişi de iki kız kardeşin soyadlarını değiştirdiğini ve böyle bir veraset ilamının da bulunmadığını tespit etti. Mahkeme, belgenin gerçek olmadığını dile getirerek veraset ilamının iptaline karar verdi. 5 kişinin şikâyeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma sonunda, noter memuru T.O. hakkında “görevi kötüye kullanmak” ve “evrakta sahtecilik” suçlarından 11 yıla kadar, noter hakkında da memuru üzerinde denetim ve gözetim görevi yapmadığı gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.