İletişimde tek fatura dönemi başlıyor

İletişimde tek fatura dönemi başlıyor

İnternet, kablo TV, sabit ve cep telefonu, artık tek faturada toplanarak, her ay eve giren 6-7 fatura ortadan kalkacak. Bakan Yıldırım hizmet verenlere tek paket oluşturmayı önerdi.

Telekomünikasyon sektöründe hizmet çeşitliliğinin artmasıyla vatandaşa gönderilen fatura sayısındaki artış Ulaştırma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Her ay sabit telefon, internet, cep telefonu, kablo TV gibi pek çok hizmet için ayrı ayrı fatura alan vatandaşa, bu hizmetlerin tamamı için tek fatura gönderilmesi çalışması başlatıldı.

Bakanlığın yaptığı planlamaya göre, bir ailede birden fazla kişi adına kayıtlı cep telefonu varsa bu da tek bir faturaya yansıyacak. Ayrıca operatörler anlaşırsa, hizmeti ortak vermek yerine ayrı ayrı gönderilen faturaları tek bir fatura şeklinde gönderebilecek.

TEK PAKET OLUŞUR

Fatura enflasyonu konusunda atılan adımları SABAH'a açıklayan Yıldırım, "Vatandaşa her ay ayrı fatura gidiyor. Bütün bu hizmetler için bir paket oluşturulup sunulur ve vatandaşa tek bir fatura gönderilir. Böylece vatandaş da nereye ne kadar para ödediğini bilir" dedi.

Gelişen teknolojiyle artan hizmet çeşitliliğinin fatura sayısını artırdığına dikkat çeken Yıldırım, her eve 6-7 fatura geldiğini ifade etti.

Yıldırım, "Teknolojik gelişmelerle iletişimde çeşitlilik arttı. Her mecradan her hizmeti verebiliyorsunuz. Ya da bir mecradan her hizmeti verebiliyorsunuz. Hal böyle olunca, vatandaş şaşkın. Hangi birini takip etsin" diye konuştu.

'AYRI AYRI GÖNDERMEYİN'

Yıldırım, her hizmetin yeni bir fatura ve yeni bir gider kalemi haline geldiğine dikkat çekti. Operatörlerin bir ailede herkese hitap edecek hizmetleri bir paket olarak sunabileceğine işaret eden Yıldırım, "Gelecek yakınsamada. Sektöre diyorum ki; siz hizmetlerinizi demet yapın. Cep telefonu, sabit telefon, internet, kablo tv, tematik yayın bunları ayrı ayrı vatandaşa göndermeyin. Hepsini bir demet yapın paket yapın. Mesela, bu hizmetler için her şey dahil 50 lira" ifadesini kullandı.

ANNE BABA VE ÇOCUKLARA TEK FATURA

ULAŞTIRMA Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı tek fatura projesinin bir başka ayağı ise aileye fatura sistemi. Bir ailede anne, baba ve çocuklar aynı operatörden hizmet alıyor ve hepsine ayrı fatura geliyor. Bu sisteme göre isteyen vatandaşa, ailedeki bütün kullanıcıların telefonları tek bir faturada gidecek.

İletişim hizmetlerinden faydalanan vatandaşların aile içinde ne kadar para harcandığının da hesabını yapmak zorunda kalmayacağını söyleyen Binali Yıldırım, "İnternet, cep telefonu kullanırken çocuk, eş ne harcıyor onu düşünmesin kullanıcılar" dedi.

Sabah

 


 

Etiketler :