Ilgaz'da kayak keyfi başladı

Ilgaz'da kayak keyfi başladı

Türkiye'nin önemli kış ve kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı, modern tesislerle donatılıyor.

1975 yıllında kurulan ve ömrünü tamamlayan Ilgaz Dağı'ndaki telesiyej 4 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Son teknoloji ürünü olan yeni telesiyej sayesinde yüzlerce kayaksever, artık sıra beklemeden Ilgaz'da kayak kaymanın keyfini yaşamaya başladı.

 

Kayak merkezleri arasında en rahat ulaşılabilen konumda olan ve Ankara-Kastamonu karayoluna 1.5 kilometre uzaklıktaki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, daha cazip hale getirildi. Özellikle Başkent'ten yoğun talep karşısında tesisler hafta sonları, yılbaşı ve sömestr tatillerindedolarken, mekanik tesislerde görülen istenmeyen sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor. 1975 yılında kurulan ve ekonomik ömrünü dolduran 900 metrelik telesiyejin kaldırılarak, yerine kurulan yeni dörtlü sandalyeli telesiyej hizmet vermeye başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan çalışma ile Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nin tüm mekanik tesisleri 4 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Türkiye Kayak Federasyonu yetkilileri, yeni kurulan telesiyej ile birlikte hiç beklemeden 4 turnikeden saatte bin 200 kişinin, 2 dakikada zirveye çıkarıldığını belirtti. İşletmesiTürkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılacak telesiyejde tek çıkış 7.5 TL, gün boyu çıkış ise 30 TL olarak belirlendi.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nin, amatör ve acemi kayakçılar için de yeni olmak üzere 400 metre uzunluğunda T-bar ve 2 kilometre uzunluğunda teleski, toplam 5 kilometrelik pistleri ve otelleriyle kayak tutkunlarının ilk tercihleri arasında yerini alacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :