İlhan Cihaner'e Kötü Haber!

İlhan Cihaner'e Kötü Haber!

Denizli'de Adalet Platformu üyesi makine mühendisi Süleyman Kılıç'tan, Ergenekon davasından yargılanan Cihaner'e şok!

Denizli'de Adalet Platformu üyesi makine mühendisi Süleyman Kılıç, CHP'nin Denizli'den milletvekili adayı gösterdiğiErgenekondavasından yargılanan eski başsavcı İlhan Cihaner'in adaylığının iptali için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na başvuruda bulundu.

Yaptığı başvuruyla ilgili açıklamada bulunan Kılıç, CHP'nin, hâkimleri kendilerinden bilerek, yıllardan beri dokunulmazlıkların kaldırılması için mücadele ettiğini hatırlatarak, "Buradan anlaşılıyor kiCHP'hâkimler bizden' diyerek iktidarın milletvekillerini rencide etmek amacıyla yıllarca politika yapıyormuş. Neden şimdi çok ağır suçlarla yargılanan kişileri aday gösteriyor." dedi. Kılıç'ın YSK başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: ,

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, dolayısıyla milli iradeye, TC Hükümeti ve yargıya karşı darbecilik ve silahlı isyan suçlarından yargılanan 24. dönem milletvekili adaylarından Ergenekon, Balyoz ve KCK'dan yargılananların adaylıkları anayasanın 14., 76., 81. ve 83. maddeye aykırı olmasından dolayı yargı sürecine müdahaledir, görevi kötüye kullanmaktır ve suça iştiraktir. Anayasa 10. madde kimseye imtiyaz tanınamaz. Bu durum Anayasa 138. TCK 277. ve 288. mahkemelere de baskıdır. Bu durum teröre yardım ve yataklıktır, suçu ve suçluyu övmektir ve mahkemeye aleni baskıdır. TSK'nın Balyozcuları sahiplenme suçuna YSK'nın alet olmamasını, Ergenekon, Balyoz ve KCK'yi sahiplenen partilerin suça iştirak suçu da işlemelerinden dolayı işlem yapılmasını, isimleri belirtilenlerin de adaylıklarının iptal edilmesini dilerim."

Kılıç, dilekçesinde şu ifadelere de yer verdi: "TCK77 DARBE teşebbüsüyle, TBMM ve anayasayı ilga suçuyla yargılananların Milli irademizi, TBMM'yi, Hükümeti ve yargıyı ipotek altına almalarının engellenmesi ve darbe teşebbüsünün gerçekleşmemesi, mahkemelere baskıların önlenmesi, YSK'nın, TBMM'nin ve Siyasetin TSK vesayetinden darbecilerden kurtulması için; anayasaya ve kanunlara aykırı olan darbe sanıklarının ve askerlik de yapmayan İlhan Cihaner'in adaylıklarının iptal edilmesini dilerim."

Başvuruda, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Sinan Aygün, Engin Alan, Tuncay Özkan, Hanefi Avcı, Çetin Doğan, Hasan Atilla Uğur,Doğu Perinçekile BDP'nin açıkladığı, KCK davası sanıkları Hatip Dicle, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayan, Kemal Aktaş, Selma Irmak, Gülseren Yıldırım'ın adaylıklarının iptali isteniyor. Süleyman Kılıç, dilekçesini faksla YSK'ya gönderdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum