Ilıcak İle Doğan Yakışması!

Ilıcak İle Doğan Yakışması!

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak öyle bir karar aldı ki, kafası karışan herkes "Ilıcak ile Doğan grubu arasında bir yakınlaşma mı var" diye soruyor.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak öyle bir karar aldı ki, herkesin kafası karıştı.

Ilıcak'ın bu kararını duyanlar, "Hayırdır inşallah!" demekten kendilerini alamıyorlar...

Yılların tecrübeli kalemi Nazlı Ilıcak, hem gazetecilik macerası ile hem de kişisel tarihi ile çok konuşulan bir isimdir. 27 Mayıs'ta devrilen ve yargılanan Demokrat Parti milletvekili Muammer Çavuşoğlu'nun kızı olan Nazlı Ilıcak, gazetecilik macerasının ilk yıllarında hazırladığı bir yazı dizisini daha sonra kitaplaştırmıştı.

YAZI DİZİSİNİ KİTAP YAPTI

"27 Mayıs yargılanıyor" isimli yazı dizisinde, Nazlı Ilıcak o dönemde rol almış kişilerle görüşmüştü. Müdahaleyi gerçekleştiren askerlerden anayasayı hazırlayan hukukçulara, 1960 öncesi siyasilerden 1960 sonrasında siyasete atılanlara, zamanında yargılanmış olanlardan onları yargılayanlara kadar pek çok isim, 27 Mayıs dönemi hakkında görüşlerini anlatmıştı.

Yıllarca bir çok baskı yapan kitap en son 2007 yılında Turkuvaz Medya'nın kitap şirketi olan Turkuvaz Kitap tarafından basılmıştı.

KİTAP YENİDEN BASILIYOR

Ilıcak halen piyasada bu baskısı bulunuyor olmasına rağmen, 27 Mayıs'ın 50. yılında kitabın başka bir yayın evinden çıkmasına izin verdi.

İşin ilginci bu yeni yayınevinin Doğan Kitap olması. Doğan Kitap henüz internet sitesinde kitabın duyurusunu yapmadı ancak Ilıcak'ın kitabı "50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor" başlığı ile 17 Mayıs'ta piyasada olacak.


Kaynak:Gazeteciler com

Etiketler :