Ilıcak, Oktay Ekşi'yi yerin dibine soktu!

Ilıcak, Oktay Ekşi'yi yerin dibine soktu!

Dün Ertuğrul Özkök'ü televizyondan methiye yağmuruna tutan Nazlı Ilıcak bugün "Ertuğrul Özkök'ün abisi" Oktay Ekşi'yi yerin dibine soktu!..

GAZETECİLER.COM
Dün Ertuğrul Özkök'ü televizyondan methiye yağmuruna tutan Nazlı Ilıcak bugün "Ertuğrul Özkök'ün abisi" Oktay Ekşi'yi yerin dibine soktu!..
Nedeni de Oktay Ekşi'nin dün kaleme aldığı makalesi...

Ekşi, yazısında "TBMM'deki tasarı yasalaşırsa, Emniyet, daha önce kendi teşkilâtlarında bulunan, ama sonra Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne teslim edilen ağır silâhlardan, havan topu, RPG-7 tipi roket, 40 Launcher, MG 3 makineli tüfeği, 12.7 makineli tüfeği gibi silâhları alabilecek" demiş.
Ve sormuştu: "Hangi ülkenin polisi kendi halkına karşı kullanmak üzere bu ağır silâhları alır?" "Açıklayın kime karşı kullanmayı düşünüyorsunuz" diye de ısrar etmişti...

Bu makale Nazlı Ilıcak'ı düşündürmüş...
Çünkü...

"İşin doğrusunun İçişleri Bakanlığı'ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden veya TBMM İçişleri Komisyonu üyelerinden öğrenilmesi lazımdı, bu makale okurların zihninin bulandırmaktır" diyor ve ekliyor...

(...) Dedim ya, deneyimli meslektaşlarımız adına üzüntü duyuyorum. Meselâ, halkın "doğru haber alma hakkını" ön plana çıkan Basın Konseyi'nin Başkanı ve Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi'nin içine şüphe düşüp, bir yetkiliyi arasaydı, dünkü köşe yazısını yazmayabilirdi. Ekşi, yazısında "TBMM'deki tasarı yasalaşırsa, Emniyet, daha önce kendi teşkilâtlarında bulunan, ama sonra Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne teslim edilen ağır silâhlardan, havan topu, RPG-7 tipi roket, 40 Launcher, MG 3 makineli tüfeği, 12.7 makineli tüfeği gibi silâhları alabilecek" diyor. Ve soruyor: "Hangi ülkenin polisi kendi halkına karşı kullanmak üzere bu ağır silâhları alır?" "Açıklayın kime karşı kullanmayı düşünüyorsunuz" diye de ısrar ediyor.
Oysa mevcut mevzuatta hiçbir değişiklik yok. Bugüne kadar, ne silâh alınıyorsa, aynı silâhlar alınacak. Her polis, yönetmeliğinde belirtilen "kadro silâhını" kullanacak.

Oldu mu Oktay Ekşi! Hani basın hürriyetinin temelinde halkın doğru haber alma hakkı vardı?

Etiketler :