İlk bayram namazı kılındı

İlk bayram namazı kılındı

Dünya genelinde Kurban Bayramı'nı ilk kutlayan ülkelerden biri olan Avustralya'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camileri doldurdu.

Avustralya'da yerel saat ile 07.10'da kılınan bayram namazının ardından Kurban Bayramı kutlanmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarını da yanlarına alarak camiler gelen vatandaşlar, vaazı dinledi ardından bayram namazını kıldı. Müslümanlar cami içinde ve dışında bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'den bayrama 8 saat önce giren Avustralya'daki Türk vatandaşları, anavatandan uzakta da olsa bayramı kutladıklarını dile getirdi.

Türklere ait Meadow Heights Camisi din görevlisi Tayyip Yapıcı,  kurbanın anlamının Allah'a yakın olmak olduğunu hatırlatarak, ''Biz Allah'a yakın olursak, onunla aramızı düzeltebilirsek, her zaman onunla beraber olursak, nefsimizin kötülüklerine gem vurabilirsek, her gün kurban kesmiş gibi oluruz'' dedi.

Türk vatandaşı Selahattin Türkmen de güzel bir günde bayrama başladıklarını belirterek, ''Memleketten uzak olunca bayram değişik oluyor ama burada da Müslüman bir toplumumuz var. Camiler doldu, taştı. Herkese güzel bir bayram olmasını dilerim'' diye konuştu.

Hasan Samur da ''Memleketten uzak olduğumuz için biraz burukluk yaşıyoruz. Yine de bayramı hissetmeye çalışıyoruz'' ifadesini kullandi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.