İlk Türk asıllı başkanın büyük başarısı

İlk Türk asıllı başkanın büyük başarısı

İsveç’te Genel ve Yerel seçimler yapıldı. Türkiye’de En çok merak edilen seçime katılan Türk asıllı adayların durumu idi. İlk sevindirici haber Linköpig Belediye başkanı Muharrem Demirok'tan geldi...

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

İsveç’in 5. Büyük şehri Linköping’in ilk Türk asıllı belediye başkanı Muharrem Demirok, seçimlerden zaferle çıkarak yeniden belediye başkanı seçildi.

Kısa sürede yaptığı hizmetlerle Linköping halkının sevgisini kazanan Demirok 4 yıl daha Linköping’ şehrinin Belediye başkanlığını yapmak için seçmenden izin aldı.

Seçimden zaferle çıkmanın gururunu yaşayan İsveç’in ilk Türk asıllı Belediye Başkanı Muharrem Demirok çok sevinçli olduğunu söyledi. Linköping halkına teşekkür eden Demirok, Linköping’i İsveç’in en yaşanacak şehri yapacağının sözünü verdi.

Bu zamana kadar yaptığı hizmetlerin karşılığını aldığını belirten Demirok, ‘’Yeni dönemde önemli projelerimiz var. İlk hedefimiz işsizliği sıfıra yakın bir orana indirmek, bunun içinde belediye olarak yeni açılacak şirketlere büyük kolaylıklar sağlayacağız. İşverenlere yeni olanaklar ve cazip projeler sunacağız. Türk asıllı olmam da beni daha fazla başarılı olmaya itiyor. Sonuç olarak sorumluluğumuzun farkındayım tekrar seçmenlerime teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Etiketler :