İlker Başbuğ hakkında şok iddia!

İlker Başbuğ hakkında şok iddia!

Çiçek, sorumlu olarak kendisi ile birlikte dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da dahil 14 ismi tek tek saydı.

Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu sanığı Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’tenhükümet ile toplumun bazı kesimlerinin aleyhine yalan ve maksatlı haberlerle “kara propaganda” yapan 42 siteyle ilgili soruşturmayla ilgili şok itiraflar geldi. Söz konusu sitelerin “emir komuta zinciri” çerçevesinde kurulduğunu itiraf eden Çiçek, aralarında dönenim Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da olduğu isimleri tektek açıkladı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda ıslak imzası olan ve Balyoz Darbe Planı’nın tutuklu sanıkları arasında da yer alan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, “İnternet Andıcı” soruşturmasında dün ikinci kez savcıya ifade verdi.

BİR İSİM DAHA VAR

Genelkurmay daha öncemahkemeye gönderdiği belgede söz konusu sitelerin o görevde bulunan kişilerin sorumluluğunda olduğunu belirtmişti. Bunun ardından Çiçek’in siteleri tek başına yapmadığını ve ıslak imzalı internet andıcı belgesinde adı geçen 13 isimle birlikte bir kişinin daha sorumlu olduğunu söylediği belirtildi. Belgede adı geçen rütbeliler ile ‘komutana arz’ kısmıyla belgenin sunulduğu dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un adını veren Çiçek’in, kara propaganda sitelerini emir komuta zinciri çerçevesinde oluşturduğunu söylediği ve andıçta yer almayan bir ismi de sorumlular arasında saydığı belirtildi.
 
Hepsi üst düzey komutan
 
Dursun Çiçek ifadesinde, aralarında kendisinin de yer aldığı internet sitelerinin sorumlularının adının ve ıslak imzalarının yer aldığı andıçtaki 13 isim ile adı öğrenilemeyen bir kişinin daha sorumlu olduğunu söyledi. Nisan 2009’da hazırlanan belgenin ‘komutana arz’ şeklinde dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a sunulduğu anlaşılan belgedeki isimleri sıralayan Çiçek, Başbuğ’un sorumlu olduğunu kaydetti. Çiçek’in, emir komutaya dikkat çekerek ‘sorumlu’ dediği komutanlar arasında 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ile korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Eröz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı da bulunuyor.
 
Kapatma davasına ‘delil’ oldu.
 
AK Parti hükmetine karşı kara propaganda ve psikolojik harekât için kurulduğu ortaya çıkan andıç sitelerinde AK Parti düşmanlığı yapılarak laik rejimin tehlikede olduğu ileri sürülüyordu. Ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın ‘google davası’ olarak da adlandırılan AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında, Genelkurmay’ın resmen kabul ettiği ‘kara ve gri propaganda’ sitelerinden delil topladığı ortaya çıkmıştı.

Genelkurmay’ın hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla internet siteleri kurduğu iddiası üzerine İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın aralarında olduğu 12’si muvazzaf asker 19 kişi ifadeye çağrışmıştı. Genelkurmay, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği 13 sayfalık belgede ‘kara propaganda’ yapan 42 internet sitesinin ‘o görevde bulunan kişilerin sorumluluğunda’ olduğunu belirtmişti.

Genelkurmay AdliMüşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da basın bilgilendirme toplantısında ‘İnternet siteleri ile ilgili direktifi Başbakanlıktan aldık’ demişti. Başbakanlık “Herhangi bir talimatımız yok” diyerek sitelerle ilgisi olmadığını açıklamış Milli Savunma Bakanlığı da “Bahse konu internet hizmeti Genelkurmay Başkanlığı ihtiyacı için tedarik edilmiştir” şeklinde açıklama yapmıştı.
 
Andıçta imzası olan isimler
 
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ (Andıçta ‘komutan arz’ şeklinde belgenin sunulacağı isim)

* Orgeneral Hasan Iğsız (Andıçta Genelkurmay 2. Başkanı)

* Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Andıçta MEBS Başkanı)

* Kor. İsmail Hakkı Pekin (Andıçta Gnk. İsithbarat Başkanı)

* Korgeneral Mehmet Eröz (Andıçta Genelkurmay Harekat Başkanı)

* Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu (Andıçta Genelkurmay Adli Müşaviri)

* Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Andıçta Bilgi Destek Daire Başkanı)

* Albay Orhan Güçlü (Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başaknlığı Grup Kısım Amiri)

* Albay Sedat Özüer (1. Biligi Destek Şube Müdürü)

* Albay Ziya İlker Göktaş (2. Bilgi Destek Şube Müdürü)

* Albay Dursun Çiçek (3. Bilgi Destek Şube Müdürü)

* Albay Hulusi Gülbahar (4. Bilgi Destek Şube Müdürü)

* Albay Cemal Gökçeoğlu (Bilgi Destek Şube Müdürü)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.