İlker Başbuğ'a suçlama:

İlker Başbuğ'a suçlama:

Basbug iddianamesinin İnternet Andıcı ana davasıyla birliştirilmesi isteniyor.

İnterner andıcı kapsamında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İnternet andıcı davasıyla birleştirilmesi istenen iddianamede Başbuğ, örgüt yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüsle suçlandı.

İnternet andıcı soruşturmasında tutuklanan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında iddianame hazırlandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Başbuğ tek şüpheli olarak yer aldı. İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderildi.

İddianamenin, internet andıcı davasıyla birleştirilmesi talep edildi.

39 sayfalık iddianamede tek şüpheli olarak yer alan Başbuğ’un “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve “Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

İnternet andıcı davasında 15’i tutuklu 29 sanık yargılanıyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, internet andıcıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Savcı Kansız'ın bazı isimler hakkında inceleme yaptığı, bu isimler arasında eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da bulunduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.