İlkokul mezunları ehliyet alamayacak

İlkokul mezunları ehliyet alamayacak

İlkokulu mezunlarının ehliyet alma süreleri 4 Temmuz 2011 tarihinde sona eriyor. Süre uzatılmaz ise bu tarihten sonra ilkokul mezunlarının ehliyet başvuruları kabul edilmeyecek

Karayolları Trafik Kanunu'nda 2006 yılında yapılan değişiklikle ilkokul mezunlarının sürücü belgesi almalarına 5 yıl süre tanınmıştı.  Sürücü Kursu Müdürü Kenan Selim Argan, bu sürenin 4 Temmuz 2011 tarihinde sona ereceği uyarısında bulundu.

Bu tarihten sonra ilkokul mezunlarının sürücü kurslarına müracaatların kabul edilemeyeceğini ifade eden Argan, "Bu uygulamada sürücülerin her ne kadar eğitim seviyelerinin yükseltilmesi düşünülmekte ise de Avrupa ülkelerinin hiçbirinde mezuniyet şartı aranmamakta, okuryazar olanlar sürücü okullarına müracaat edebilmektedir." dedi.

İlkokul mezunlarına sürücü belgesi alma hakkının engellenmesine yönelik uygulamayı yanlış bulduğunu ifade den Argan, bunun kendilerini üzdüğüne söyledi. Argan, "Sınavlar zaten merkezi sistemle Türkiye’nin her yerinde tek oturumda gerçekleştirilmektedir.

Eğer okur yazar olan vatandaşımız, uygulanan bu test sınavını başarabiliyorsa sürücü belgesini alabilmelidir. Önemli olan sınav sisteminde istismar edilecek bir boşluk bırakılmamasıdır ki bu zaten mümkün de değildir.” diyerek, ilkokul mezunlarının mağdur olmamaları için kayıtlarını son aylara bırakmamaları çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.