İllegal faaliyetlere hukukî koruma!

İllegal faaliyetlere hukukî koruma!

İlhan Cihaner, illegal faaliyetlere hukukî koruma sağlamış !

İddianamedeki, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da hayata geçirilmek istendiği de ayrıntılı olarak dile getirildi. Şüpheli İlhan Cihaner'in örgüt üyelerine hukuki koruma sağladığı aktarıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'yle Çiçek davasıyla birleştirilen Ergenekon'un Erzincan yapılanmasına ilişkin dava sanıklarına yönelik iddialar şöyle:

"Plan, Erzincan'da hayata geçirilmek istenmiş, bu amaçla Ergenekon silahlı terör örgütüne bağlı olarak faaliyet gösteren şüpheli Saldıray Berk liderliğindeki yasa dışı oluşum faaliyetlerde bulunmuştur. Bu çerçevede, 'Gülen cemaatinin Erzincan'daki ev ve okullarına silah, uyuşturucu gibi suç unsurları ile yasa dışı illegal dokümanlar koydurularak, sonrasında bu yerlere eşzamanlı operasyonlar yaptırılması ve böylece Gülen cemaatinin silahlı terör örgütleri kapsamına alınmasının sağlanmasının hedeflendiği ortaya çıkmıştır. Saldıray Berk'in 3. Ordu Komutanı olarak elindeki tüm yetkileri mensubu bulunduğu terör örgütünün illegal amaçları doğrultusunda kullanmaktan çekinmemiştir. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, mensubu bulunduğu örgütün illegal amaçları doğrultusunda yaptığı faaliyetlerde yol göstermiş ve hukuki koruma sağlamıştır. Şüphelilerce varılmak istenen illegal amacın Ergenekon terör örgütü soruşturması ve kovuşturmasını zayıflatmak, ele geçen yasal deliller hakkında kamuoyunda şüpheler yaratmak ve emniyet teşkilatına gözdağı vermek olduğu değerlendirilmiştir."

İddianame özetinde yine Poyrazköy'de ele geçirilen cephanelikle Çiçek ve Dalan bağlantıları anlatılırken, bu mühimmatlarla ilişkili olan ikinci Ergenekon davası sanığı Mustafa Levent Göktaş'ın, Albay Dursun Çiçek ile bağlantısına dikkat çekildi. Erzurum'daki Ergenekon davasında yer alan gizli tanık ifadeleri de okundu. zaman

Etiketler :