“İmam-Hatiplerin Sorunlarını Çözeceğiz”

“İmam-Hatiplerin Sorunlarını Çözeceğiz”

ÖNDER’den Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a Tebrik Ziyareti

ÖNDER, Has Parti’nin ilk kongresinin ardından Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a bir tebrik ziyaretinde bulundu. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Genel Sekreter Hikmet Şen, Başkan Yardımcıları Fatih Başçı, Mustafa Canbey, Ali Akkaya, yönetim kurulu üyeleri Ekrem Torun, Zümrüt Sönmez, Mustafa Dinek ve Genel Müdür Sabri Otağ, Kurtulmuş’u yeni görevinden dolayı tebrik edip, başarılar diledi.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, imam-hatiplerin Türkiye için önemine işaret ederek, “bu okullar kurulduğundan bu yana ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. İmam hatipliler üzerinde zaman zaman çeşitli oyunlar oynanmıştır. Ancak milletin kurduğu bu okulların önü kesilememiş aksine milletimizin teveccühü daha da artmıştır. Has Parti olarak biz imam hatiplerin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunların çözümü için gereken çalışmaları yapıyoruz” dedi. Din eğitiminde önemli özgürleşmelerin olacağını belirten Kurtulmuş, özellikle Avrupa Birliği’nin din eğitimiyle ilgili yürüttüğü çalışmaların bunda etkili olduğunu kaydetti.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut ÖNDER’in çalışmaları ve yıllık planı hakkında Kurtulmuş’a bilgi vererek 5 Aralık’da yapılacak 6.İmam Hatipliler Kurultayı’na Kurtulmuş’u da davet etti.  Kurultay sürecinden bahseden Hüseyin Korkut; “Her yıl Türkiye’yi karış karış dolaşıp bölge toplantıları yaparak kurultay hazırlığı yapıyoruz.  Katsayı, kesintisiz eğitim, kılık kıyafet özgürlüğü gibi sorunlarda mesafe kat edebildiğimiz ölçüde mezun derneklerinin proje üretimine ve verimin artmasına da katkıda bulunuyoruz” dedi.  Anadolu’da bölgeleri etkileyen, büyük hizmetler yapan mezun dernekleri olduğunu ifade eden Korkut, rehavet döneminin kapandığını söyledi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :