İmam-Hatipliler 52. İftarında Buluştu

İmam-Hatipliler 52. İftarında Buluştu

ÖNDER 52. Geleneksel iftarını 1000’e yakın katılımcı ile birlikte gerçekleştirdi.

ÖNDER 52. Geleneksel iftarını 1000’e yakın katılımcı ile birlikte gerçekleştirdi.

 ÖNDER genel merkezde yapılan iftar İHL camiasını bir araya getirdi. İftara ayrıca Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hamza Akbulut, Tüm İlahiyat Fakülteleri Mezunları ve Mensupları Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı, STK ve siyasi parti temsilcileri, kaymakam ve akademisyenler katıldı. İftara Türkiye’de başörtüsü ve katsayı sorunu sebebiyle okuyamayan yurtdışında eğitimlerini ÖNDER bursuyla tamamlayıp mezun olan bursiyerleri de katıldı.

“Evet” Diyoruz!

Yapılan iftarın ardından söz alan ÖNDER Genal Başkanı Hüseyin Korkut; katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ederek imam-hatiplerin bıçak sırtı bir dönemden geçtiklerini belirtti. Yeni imam-hatip liselerinin açıldığının müjdesini veren Korkut 12 Eylül’de yapılacak olan referanduma da değinerek ÖNDER olarak “evet” diyeceklerini açıkladı. Anayasa değişikliğinin paketi sadece iktidar partisinin çıkarlarına hizmet eden bir değişiklik olmadığını vurgulayan Korkut, “Bir ülkenin anayasası, mahiyeti itibariyle o ülkede bulunan tüm siyasi partilerin, cemaatlerin ya da politik hareketlerin üstündedir. Bizler bir sivil toplum örgütünün temsilcileri olarak; Referandum sürecinin iktidar ve muhalefet arasındaki siyasi kavgalara kurban edilmemesi gerektiğini hatırlatıyor, insanımızı bu tür kısır çekişmelerden, demokrasi düşmanlarının sinsi tuzaklarından uzak bulunmaya çağırıyoruz. Kendi halkına ve onun değerlerine şaşı bakanların ve onları destekleyenlerin sonlarından ibret alarak siyasileri sağduyuya davet ediyoruz” dedi.

Bugüne kadar yargı vesayetinin acısını en çok imam hatiplilerin çektiğini söyleyen Korkut artık yargı diktasının değil millet iradesinin konuşacağını kaydetti.

Konuşmacılar arasında yer alan TİYEMDER Genel Başkanı Selahattin yazıcı ise Trabzon’daki Sümela Manastırı’nın ayine açılmasının Ayasofya’nın da ibadete açılmasını gerektirdiğine dikkat çekti.

Etiketler :