İmam Hatipliler hasret giderdi.

İmam Hatipliler hasret giderdi.

Beykoz İmam Hatip Lisesi öğrencileri her yıl geleneksel olarak düzenledikleri pilav gününü bu yılda yineledi.

Tokatköy’de ki okul binasında düzenlene pilav gününe diğer yıllara nazaran bu yıl oldukça ciddi bir katılım vardı.

 

İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okunarak başlayan programa katılımın beklenenin üzerinde olması zaman zaman izdiham oluşmasına yol açtı.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kurmuş olduğu derneğin Yönetim Kurulu üyelerinin de davetlilere tanıtıldığı programda, İmam hatip ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Beykoz İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir araya geldiği pilav gününde duygusal bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Köse, öğrencilerine; gözümün nuru, istikbalimizin gururu, sevgili yavrularım diye hitap etti.
 

İnsanlar sevgi ile yaşarlar. Dünyadaki zaman dilimleri içinde insanı en mutlu eden Rabbinin manevi huzurunda geçirdiği ve geçireceği zamandır. İkincisi ise, sevdikleriyle birlikte geçirdiği geçireceği zamandır“ şeklinde konuşmasına başlayan Müdür Köse, Yıl 1992, mevsim sonbahar, Eylül ayının bir pazartesi günü. Bahçesinin yarısı çamur, yarısı çakıl, diğer yarısı ise betondan oluşan kartal yuvasını andıran bir tepenin yamacında kurulmuş bir binanın önünde gözlerinden zeka fışkıran ve sizi seviyoruz, size sığınmaya ve sizden istikbalimizi aydınlatacak hayat bilgisi dersini almaya geldik diyenler, 1992-2009 yılları arasında belki çoğunun isimlerini unuttuğum, ancak hayallerini, kokularını, seslerini, sevgilerini, neşelerini ve üzüntülerini birlikte yaşayıp bu geçen zamanı hiç unutmadığım, gözümün önünden bir kere olsun gitmeyen ve silinmeyen sevgili yavrularım. Sizleri özledim, sizler içimde tütüyorsunuz” dedi.

 

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir araya geldiği pilav gününe Beykoz Belediye Başkan yardımcısı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Kültür Müdürü Halil İbrahim Uludağ ve İBB meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu’da katıldı.

Konuşmaların ardından yüzlerce imam hatipliye pilav dağıtılan program gün boyu devam etti.

dostbeykozçcom

Etiketler :