İmam'a Almanya'da Siyasi Linç

İmam'a Almanya'da Siyasi Linç

Almanya'da Kudüs Günü'nü organize eden imam Alman medyasının baskısıyla istifa etti.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde vazife yapan Hz. Fatıma Camii İmamı Sabahattin Türkyılmaz medya ve politika baskısından dolayı istifa etti. Geçen yıl, İsrai’in yaptığı zulümleri protesto ettiği ve Kudüs’ün kurtuluşu için toplantılar düzenleyerek konuşma yaptığı için eleştirilen İmam Sabahattin Türkyılmaz, Camii derneğinin bundan zarar görmemesi için görevi bıraktığını açıkladı. Şii Cemaati İmamı Türkyılmaz, Camii ve cemaatine ve kendisine karşı yapılan ‘kin ve nefret dolu bir kirletme kampanyası’nın kurbanı olduğunu söyledi.
 
Türkyılmaz, bazı mahalli ve Eyalet politikacıları tarafından 8 Ağustos 2009 tarihinde Müslümanların ‘Kudüs Günü’ dolayısıyla düzenledikleri toplantıda konuşmak ve Berlin’de İsrail karşıtı gösteriler organize etmekle suçlanmıştı. Alman Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı bu toplantılara ırkçıların da katıldığını iddia etti.
 
İmam Türkyılmaz’ın bir Cuma namazında ‘Allah işgal edilmiş Filistin’i siyonistlerden kurtarsın. Afganistan’ı da emperyalistlerin elinden kurtarsın.’ ifadeleriye dua ettiğini duyan Frankfurt CDU (Hristiyan Demokratlar) ve Yeşiller’in ortak belediye yönetimindeki İntegrasyon Sorumlusu, İran doğumlu Nargess Eskanderi-Grünberg, İmam’a ve Hz. Fatıma Camii’ne karşı kışkırtma kampanyalarına başladı.
 
Hessen Eyaleti Adalet ve İçişleri Bakanı FDP’li (Liberal Parti) Jörg-Uwe Hahn da İsrail’in varlık hakkını tartışan açıklamalar yaptığı iddiasıyla Camii idaresinin İmam Türkyılmaz’ın görevine son vermesini talep etti.Mücahid Yılmaz-Almanya / Dünya Bülteni

Etiketler :