İMAM'A ÖLÜM! KÖPEĞE BAŞSAĞLIĞI

İMAM'A ÖLÜM! KÖPEĞE BAŞSAĞLIĞI

FBI düzenlediği baskında bir cami imamını öldürürken çatışma esnasında ölen polis köpeği için başsağlığı bildirisi yayımladı

FBI düzenlediği baskında bir cami imamını öldürürken çatışma esnasında ölen polis köpeği için başsağlığı bildirisi yayımladı
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun bir ekibi Michigan Eyaleti'nde düzenlediği bir baskında teslim olmayan cami imamı ile girilen çatışmada 53 yaşındaki cami imamını öldürürken operasyon esnasında ölen polis köpeği için başsağlığı bildirisi yayımladı. Ayrıca bu gibi görev esnasında ölen köpeklerin ölümsüzleştirilmesi için anıt inşa edilmesi gayesiyle girişimde bulundu.

Hamza Muhammed / Timeturk

Federal Soruşturma Bürosu FBI, Michigan Eyaleti'ndeki Detroit şehrinde bir camiye baskın sırasında çıkan çatışmalar esnasında bir köpeğinin öldüğünü ilan etti. Aynı çatışmalarda ayrıca cami imamı öldürüldü.

FBI'ın Freddy isimli köpeği Federal Soruşturma Bürosu'nun cami imamı Lokman Emin Abdullah'ı (53) ele geçirmek için geçen çarşamba günü düzenlediği saldırıda öldü.

Çatışmalarda hayatını kaybeden imam hakkında FBI'dan yapılan açıklamada teslim olması için hakkında çıkan iddianameye istinaden kendisine yöneltilen emirleri reddettiği söylendi.

FBI yayımladığı bildiride Freddy isimli köpeğe başsağlığı dileyerek şöyle dedi; "Köpek hizmet esnasında hayatını kaybetmiştir. Freddy daha sonra Virginia Eyaleti'nde yer alan Quantico'daki evine döndürülecek. Quantico'da kendisine bir anıt yapılacak ve ismi anıt duvarına kaydedilecek.

FBI'ın ölen köpek hakkında yayımladığı ve iki resminin yer aldığı bildiride Freddy'nin Belçikalı Malenoa köpeği olduğu, 17 Şubat 2007'de doğduğu ve FBI'da göreve 8 Eylül 2008 tarihinde girdiği bildirildi.

Yayımlanan bildiride ayrıca şöyle dendi; "Freddy, ekibi için hayatını ortaya attı. FBI'daki ailesi onun eksikliğini hissedecek."

FBI, Freddy'nin ekibine başsağlığı mesajlarının ulaştırılabilmesi için bir adres oluşturdu. Aynı şekilde Freddy gibi öldürülen köpeklerin ölümsüzleştirilmesi için bir anıt inşa edilmesi hedefiyle bağış kapısı açtı.

Amerikan yetkilileri, düzenledikleri baskın esnasında ölü olarak ele geçirdikleri imam Lokman'ı El-Ümmet ismiyle bilinen ve Amerika'da İslam şeriatı üzerine yönetilen bağımsız bir emirlik kurmaya çalışan İslami örgüte liderlik etmekle suçluyordu.

Sivil Özgürlükler ve Seçimler için Amerikan-İslami Özel Görev Grubu İmam Lokman'ın öldürülmesi olayının bağımsız olarak soruşturulmasını talep etti.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :