RECAi NURCAN BU KEZ İMAMIN ARABASINI YAZDI

RECAi NURCAN BU KEZ İMAMIN ARABASINI YAZDI

Toplumun değer yargıları tarafından çifte standarda maruz bırakılan imamlar hakkında Recai Nurcan'dan etkileyici ve doğru yerlere parmak basan bir yazı.

Medyada -özellikle- İmamlar ile ilgili bu tür haberler okuduğumda, aklıma bazen tuhaf tavsiyeler geliyor. İmamlıkla alakası olmayanların nedir bu imamlardan çektikleri yahu(!)

...

Bir İmam araba alacağı zaman, neden bir hafta öncesinden, cuma hutbesinde bunu dile getirmez ki? değil mi? Hatta, o cumanın konusunu neden “İMAMIN ARABASI” yapmaz?

...

Cidden! İşte ben bunu düşündüm ve tüm imamlara bir -örnek hutbe- hazırladım. (Bundan sonra kamuoyunu şaşırtmaca yok(!) Aha da hutbe; (Estaizü billah, bismillah)

“ Muhterem Müslümanlar, bu haftaki hutbemizin konusu, önümüzdeki hafta alacağım araba. Perşembeyi cumaya bağlayan gece, Rabbim kısmet ederse bir adet binek tipi bir araba alacağım. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde ümmeti için "Geniş ev, rahat binek Âdemoğlunun saadetindendir” buyuruyor. İyi kötü bir lojmanımız var, uzaktaki akrabalarınızında(!) bildiği gibi. İşte şimdi Yüce Rabbim kısmet ederse, kendim, ailem ve çoluk çocuğum için bir araba alacağım. Bir hafta önceden söylüyorum ki “Hoca demedi” demeyin(!)

“Ey Cemaati Müslimin; Yüce Rabbimiz bir ayeti kerimlerinde “Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz” buyuruyor. İşte bizde aile olarak bu arabayı almak için, yedik-içtik ama israf etmeyip, üç-beş bi kenara attık. Alacağımız arabanın neredeyse yarı parası böyle birikti. Kayınço (Ondan Allah razı olsun) üç-beş ateşledi, baldız iki bilezik yolladı. Hafızlıktan bi kardeşim (ki onun durumu iyidir) “Oğlum gider alırız sıkıntı yok. Ne kadar eksiğin varsa düşünme, ben veririm"dedi. "Sen müsait olunca, peyderpey ödersin” Ve böylece “Hak geldi batıl zail oldu”

Alacağım arabanın, markası, modeli (tramer kaydından, taa paynır kolonlara kadar…) girişteki cami panosunda asılı. Soracağınız/edeceğiniz bir şey varsa, İmam ve müezzinin cep telefonları orada var. Bana ulaşamadığınız durumlarda –acil olarak- müezzine ulaşabilirsiniz.

Değerli cemaat, takdir edersiniz ki bizlerinde sizler gibi ihtiyaçlarımız var. Bizleri -haşa- bir melek olarak görmeyiniz(!) Biliyorsunuz ki melekler, yemezler içmezler, evlenip çoğalmazlar. Biz İmamlar öyle değiliz. Bizde sizler gibi yiyip-içiyor ve evlenip çoğalıyoruz. Dahasında ise; çoluk çocuk, ev-bark sahibi oluyoruz. Hatta taşra imamlarından, tarla satın alanlar var, domates-biber ekenler(!)

İçimizde, hem hafız olup, hem tavuk besleyenleri de söylemezsek, siz değerli cemaate haksızlık etmiş oluruz.(!)

Kıymetli Müslümanlar; bizimde eksikliklerimiz var tabiki. Hepimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz, biz de muhakkak ki günah işliyoruz.

...

Alemlerin Efendisi olan Sevgili peygamberimiz "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." buyuruyor.

İşte değerli Müslümanlar, durum aynen bu minvalde. Ancak tek fark şu ki; bizlerin sizler gibi günah işleme hürriyeti kısıtlı. Sizler -haşa huzurdan- altınızda giyecek çorabınız olmasa, bi maaş bordrosu ile bi bankadan kredi çekip, aynı gün sıfır arabaya binebiliyorsunuz. Biz ise bankada maaş kuyruğuna bile girsek, bizi tanıyan cemaatten, banka personeline kadar herkes “Hoca, hayırdır, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” babından bakış atıyor. Oturduğunuz safın kıymetini bilin, müslümanlar(!) Kısmet olursa haftaya inşaallah Kuran-ı Kerim de "İmam ve müğezzinler için nelerin men edildiğini, nelerin haram olduğunu" anlatmaya gayret edeceğiz. Rabbimiz, ibadetlerimizi kabul buyursun.

Hutbemize son verirken; sizden istirhamım, imamlarında “Evi-barkı-arabası, vs.. “ olacağı gerçeğini, hafızalarınızda tutmanız. tabiki istisnalar, her yerde vardır. Ama şunu unutmayalım ki, istisnalar bütüne zarar vermemeli. Biz biliyoruz ki, cemaatlerimiz her daim iyidir ve yerindedir. Camiye hocayı görmeye/gömmeye değil; ancak ibadet ve taat için gelirler. Allah onlardan razı olsun.”

Ela inne ahsenel kelam ve eblegal nizam… Kelamullahil melikil mecidil azizil allam…

ÖNEMLİ NOT; Muhterem cemaat, müftülüğümüzün bize yollamış olduğu tebliğe göre, bu hafta yine camimizde para toplanacaktır. Sizden ricam para toplama sandığı yanında; bir adette “Referandum Sandığı” bulunmaktadır. Hocanın araba almasını isteyenler oy pusulalarındaki EVET mührüne “Hocanın araba ile ne işi var, evden camiye- camiden eve”diyenler HAYIR mührüne parmak bassınlar. Lütfen herkes oy kullansın. Çünkü seçim yasakları başlayacak ve hoca, arabasını yenileyene kadar bu yasak devam edecek. Sonradan "Wayy Efendim, bilmiyodum etmiyodum" demeyin!

Ula Cemaat, anladınız siz onu.

De hadi kalın sağlıcakla.

#İyikiİmamDeğilim

Recai Nurcan 13 Aralık 2021 Pazartesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.