İmamlardan önemli çalıştay

İmamlardan önemli çalıştay

Hükümetin Kürt sorununa çözüm üretmek için bir yıldan buyana yürüttüğü çalışmalara bir destek de bölgenin din adamlarından geldi.

İmamlardan Kürt sorununa çözüm çalıştayı

 

Hükümetin Kürt sorununa çözüm üretmek için bir yıldan buyana yürüttüğü çalışmalara bir destek de bölgenin din adamlarından geldi. 45 bin üyesiyle ülkenin Diyanet iş kolunda yetkili sendikası olan Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi “Din adamlarının Kürt sorununa bakışı” başlığıyla çalıştay düzenliyor.  

 

Kürt sorununu çözümüne katkı sunmak için Cumartesi günü Diyarbakır Bağlar Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilecek çalıştayda Altan Tan, Sıtkı Zilan, Sabiha Ünlü, Muhammet Dara Akar ve Nesip Yıldırım birer sunum gerçekleştirecek. 

 

Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ömer Evsen, önemli açıklamalarda bulundu. Evsen, “Din adamları bu toplumun her zaman nabzını en iyi şekilde tutmuş kardeşliği her şartta yaşatmış, insanların kanlarının dökülmesine engel olmaya çalışmış bu vesile ile halklar arasında barışın teminatı olmuşlardır. Din adamlarını anlamak toplumu anlamak, toplumu anlamak ülkenin sorunlarının yarısını çözmekle eşdeğerdir. 2009 yılında Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Kürt sorunun çözümü için çalışma yapılması açıklaması tüm Türkiye’yi heyecanlandırdığı gibi din adamları camiasını da heyecanlandırmıştı, ama çözüm çabası yolunda bir yol haritasının belirlenmemesi kervan yolda dizilir tarzı düşünceler Kürtlerin önlerini tam olarak görememesine yol açmış kervan yolda dizilirken bu dizilmede sonuç bir türlü oluşamamıştır” dedi.

 

“Yıllardır bir şekilde yaşanan Kürt Sorunu son 30 yılda bu ülkenin resmi rakamlarına göre 40 ila 50 bin insanın canına, 4000 köyün boşaltılmasına, insanların açlık, sefalet, mutsuzluk ve yok oluşlarına neden olmuştur, bu kadar olayın üzerine de kazanan kimse olmamıştır, bilakis hala her kes bir şeylerini kaybetmektedir” diyen Evsen, “Din adamlarının dün olduğu gibi bu günde barış çabalarını yüceltmeleri kaçınılmazdır, İşte şubemiz bu barış çabalarını yüceltme ve bu çabalara  damla mesabesinde de olsa bir katkı sunmak üzere 23 Ekim 2010 Cumartesi günü Diyarbakır Bağlar Belediyesi konferans Salonunda ; ‘’Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en üstün olanınızdır  (Hucurat Suresi 13.ayet)’’düsturuyla “Din Adamlarının Kürt Sorununa Bakışı” üst başlığıyla ülkemizin çok değerli yazarları ve düşünürlerinden Sayın Altan Tan, Sıtkı Zilan, Sabiha Ünlü, Muhammet Dara Akar ve Nesip Yıldırım’ın ufuk açıcı katkılarıyla bir Forum-Çalıştay düzenleyecektir…Bu vesileyle Kürt Sorununu çözümüne katkı sunma aşk ve şevkiyle tüm din adamlarımızı ve bu katkıları takip etmek isteyen tüm çevreleri bu Forum-Çalıştay’a davet etmeyi barışı arzulayan herkes adına bir görev addediyoruz” şeklinde konuştu.

                                                                                 

                                                                          

Etiketler :