'İmamları öldürenleri kınıyorum'

'İmamları öldürenleri kınıyorum'

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Hakkari ve Şırnak'ta imamları öldürenleri kınıyorum.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önce Hakkari, daha sonra Şırnak'ta öldürülen imamlarla ilgili ilk kez konuştu. Terör örgütü PKK'nın öldürdüğü kesinleşen din görevlileri ile ilgili Demirtaş, "Hakkari'de de, Şırnak'ta da, imamları kimin öldürdüğünü bilmediğini" iddia etti.

İmamları öldürenleri açıkça kınadığını belirten BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Kim öldürmüşse açıkça kınıyorum. İmamlara, sivillere yönelik bu tür saldırılar asla tasvip edebileceğimiz şeyler değildir. Asla kabul edilmez, hangi amaçla yapılmış olursa olsun. Sorumlularının da açığa çıkmasını istiyoruz.'' dedi.

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Belediye Başkanı Mahmut Dağ ve BDP'li yöneticilerle birlikte Sur ilçesindeki Melikahmet Caddesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını da cevaplayan Demirtaş, PKK'nın ateşkes ilan ettiğini ancak hükümetin hiçbir şekilde ateşkeslere ara vermediğini söyledi. Hakkari'deki olayların detaylarını, bu operasyonların hangi zihniyetle, hangi amaçla gerçekleştirildiğini bilmediklerini belirterek şunları söyledi: "Kime ne dersin, 'Ateşkes döneminde eylem yapmayacağım' diye açıklama yapmış bir örgütün silahlı da olsa, üyelerine karşı imha amaçlı operasyon düzenlemek provokasyondur. Bunun terörle mücadele ile alakası yoktur. Orada bir katliam yaşanmıştır, bunu herkes böyle bilsin. Ateşkes dönemlerinde ateşkes ilan etmiş örgütlere karşı, bu şekilde davranılamaz. Bu uluslararası hukukun ihlalidir. Vicdanların, ahlaki siyasetin, dibe vurduğunun göstergesidir.''

Etiketler :