İmamların izinleri ne olacak?

İmamların izinleri ne olacak?

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerine tatil günleri için izin ya da mesai ücreti verilmesini istedi.

İMAMLAR: İZİN VE MESAİ ÜCRETİ HAKKIMIZI ÇOK GÖRMEYİN

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerine tatil günleri için izin ya da mesai ücreti verilmesini istedi.

 

Bayraktutar yaptığı açıklamada, özel sektör ve kamuda çalışanların resmi ve dini tatilleri olduğunu anımsattı. İmamlara çifte standart uygulandığını belirten Bayraktutar, “İzin ve mesai ücreti hakkımızı çok görmeyin” dedi.

 

Bu taleplerini 2006 yılındaki toplu görüşmelerde dile getirdiklerini ve resmi ve dini bayramlarda görev yapan personele mesai ücreti verilmesinin karara bağlandığını hatırlatan Bayraktutar, “Ne yazık bu karar bugüne kadar maalesef uygulanmadı. Her çalışanın doğal hakkı olan izin hakkının ve mesai ücreti hakkının din görevlilerimize çok görülmesi son derece yanlış bir uygulamadır.

Yeni çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasamızın 12. maddesinin son paragrafında izin konusunun yönetmelikle düzenlenmesi esas alınmıştır. Din görevlileri sendikası olarak bu yönetmeliğin bir an önce düzenlenmesini istiyoruz. Bunun yanında yönetmelik çalışmalarına ilgili sendika temsilcilerinin katılması da sürecin daha sağlıklı işlemesini sağlayacaktır düşüncesindeyiz” dedi.

 

Her camiye iki görevli

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerinin bir başka sıkıntısının da camilerde din görevlisi sayısının az olması olduğunu kaydetti. Her camide en az iki görevli olması gerektiğini savunan Bayraktutar, “Aksi takdirde günün 24 saati görev yapmak zorunda olan din görevlilerimizi hiçbir şekilde hafta tatili, resmi ve dini bayramlarda izin kullanamamaktadır. Düzenlenecek yönetmelikle bütün bu aksaklıkların giderilmesini din görevlileri olarak talep ediyoruz” ifadesini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :