İmamların Sesi Bu Kez Salonlarda

İmamların Sesi Bu Kez Salonlarda

İmamlar tarafından kurulan Güngören Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, dinleyenleri kendilerine hayran bırakıyor. Cami imamı ve Kur'an kursu hocalarından oluşan koro, düğünlerden, sünnetlerden toplantılara kadar pek çok yerde sahne alıyor.

Güngören Belediyesi ve Güngören Müftülüğü'nün desteğiyle kurulan tasavvuf musikisi korosunda cami imamları ve din görevlileri bulunuyor. Rast, Hicaz, Segahı, Hüseyni, Hüzzam ve kasidelerden oluşan özel bir repertuara sahip Güngören Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, yoğunluk nedeniyle aylar sonrasına randevu veriyor.

Düğünlerden, sünnetlere, özel günlerden, toplantılara kadar pek çok yerde sahne alan koronun şefi Kahraman Taşçı, korolarının yeni olmasına rağmen birçok yerden konser teklifi aldıklarını söyledi. Taşçı, "Biz mihrapta, cemaate her zaman en güzelini, en iyisini sunmaya çalışıyoruz." dedi. Devlet görevlisi oldukları için albüm yapmalarının zor olduğunu söyleyen Taşçı, imkan olması ve gerekli izinlerin alınması halinde albüm çıkartmayı da düşünebileceklerini belirtti.

KORO EĞİTİMİ EZANLARI DAHA GÜZEL OKUMAMIZI SAĞLIYOR

Koro halinde okudukları bestelerin ezanların daha güzel okunması için büyük fayda sağladığının altını çizen Veysel Karani Camii İmamı Mehmet Telli de, "Hocamızın bize verdiği makamları biz mihrapta uygulamaya çalışıyoruz. Sabahi makamı sabah ezanında okumaya çalışıyoruz. Uşak makamında öğlen ezanını okumaya çalışıyoruz. Akşam ezanı en güzel vaazdır ve makamında okunması gerekiyor. Bu makamlar da bize o makamları veriyor." şeklinde konuştu.

Camii cemaatinden büyük destek aldığını da sözlerine ekleyen Telli, genç imamların da isterlerse korolarına katılabileceklerini belirtti.

Koroda bulunan diğer imamların görev yaptıkları cami ve isimleri ise şöyle; Mevlevihane Camii İmamı Serkan Demirtaş, Sancaktepe Camii İmamı Doğan Eldek, Yavuz Selim Camii imamları Ali Temiz ve Hüseyin Kocacık, Bilal-i Habeşi Camii İmamı Lokman Çakır ve Tozkoporan Camii İmamı Tahsin Demir.

Öte yandan, Kur'an Kursu eğitimcilerinden oluşan Bayan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu da hanımlara özel konser veriyor. Güngören Merter Veysel Karani Camii İmamı ve koro üyesi Mehmet Telli, namaz vakitleri dışında haftada bir gün toplandıklarını ve prova yaptıklarını söyledi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :