IMF Başkanı’na taciz suçlamasıyla gözaltı

IMF Başkanı’na taciz suçlamasıyla gözaltı

IMF Başkanı, bir otel görevlisini taciz ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı. Fransa’da, ismi cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Strauss-Kahn hakkındaki iddia ülke siyasetinde de şok etkisi yarattı.

Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ismi Sosyalist Parti’nin adayları arasında geçen, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ı utandıran iddia, ABD’nin New York kentinde bir otel görevlisinin şikayetiyle ortaya çıktı.

Uçaktan son anda indirildi

Kahn cumartesi günü, Air France Havayollarına ait uçakla New York’taki JFK Havaalanı’ndan Paris’e uçmasına 10 dakika kala uçaktan indirilerek, otel görevlisine cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alındı. Sofitel Oteli’nin geceliği 3 bin dolar olan suitinde kalan 62 yaşındaki başkanın olay sonrası odadan cep telefonu unutarak çıkması da şüpheleri artırdı. New York Polis Teşkilatı Sözcüsü Paul Browne, Strauss-Kahn’a ‘cinsel suç eylemi, tecavüz girişimi ve yasadışı biçimde alıkoyma’ suçlamalarının yöneltileceğini kaydetti. Browne’nin verdiği bilgiye göre, IMF Başkanı’nın cinsel saldırısına uğradığını söyleyen 32 yaşındaki otel görevlisi, ifadesinde, öğle saatlerinde suitine  girdiğinde, Strauss-Kahn’ın kendisine saldırdığını belirtti. Kendisinden suiti temizlemesinin istendiğini ve odanın boş olduğunun söylendiğini ifade eden kadın , odaya girdiğinde Strauss-Kahn’ın kendisini koridorda kovalayarak, cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı.Görevli, kaçarak kurtulduğunu, yaşananları otel yetkililerine anlattığını söyledi. Browne, personelin ihbarıyla harekete geçen New York polisi bir müddet sonra otele geldiğinde Strauss-Kahn’ın, odada cep telefonunu bırakarak terketmiş olduğunu belirterek “Öyle görünüyor ki odadan aceleyle çıkmış” dedi.

Eşi Strauss-Kahn’a sahip çıktı

Başkan Kahn’ın, 2008’de de IMF’de çalışan Piroska Nagy isimli ekonomist bir kadınla ilişkiye girdiği kamuoyuna yansımış ve eşi Anne Sinclair’den özür dilemek zorunda kalmıştı. IMF bu olayda başkanının arkasında durmuş, Kahn’a herhangi bir ceza verilmemişti. Bu arada Strauss-Kahn’ın eşi Anne Sinclair, yaptığı açıklamayla kocasına sahip çıktı.Anne Sinclair, “suçlamalara bir an olsun bile inanmıyorum’’ dedi.

FRANSIZ SİYASETİ ŞOKTA 

Teyid edilmeli sarsıcı bir haber

TACİZ iddiası Fransız siyasetinde şok etkisi yaratırken, Fransa Sosyalist Parti’nin 2007’deki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Segolene Royal, IMF Başkanı Strauss-Kahn’ın hakkındaki iddialarla ilgili  “teyid edilmesi gereken sarsıcı bir haber” dedi. Royal, Strauss-Kahn’ın da suçu kanıtlanana kadar masum olma hakkının bulunduğunu söyledi. Royal, bu gelişmenin Fransız siyasetindeki sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada da “kimsenin bu durumdan yararlanmaya çalışmaması” çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.