IMF ile anlaşma yapılacak mı?

IMF ile anlaşma yapılacak mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında, ''Türkiye bu dönemde IMF ile yeni bir stand-by anlaşması yapmayacak.'' dedi.

Erdoğan, IMF yetkililerinin görüşünün de Türkiye'nin yükselen yeni ekonomik göstergeleri açısından böyle bir anlaşmaya ihtiyacı olmadığı yönünde olduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: ''Baştan beri IMF'ye belli bir ilkemiz olduğunu, özellikle baskılara taviz vermeyeceğimizi ifade ettik. Sürecin sonunda fonun beklentileri ile bizim ilkelerimiz arasında bir uzlaşma noktasına ulaşılamayacağı ortaya çıktığı için süreci sona erdirdik.''

Konuşmasında dış politika konularına da değinen Erdoğan, ''Türkiye'nin ne yakın ne uzak geçmişinde komplekse kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığına inancımız tam.'' ifadesini kullandı.

Ermeni tasarısına da değinen Erdoğan, ''Ne Amerikan'ın ne İsveç'in yüzyıla yakın zaman önce cereyan etmiş bu olaylarla doğrudan bir ilgisi var. Ortada olayı delilleriyle açıklığa kavuşturan, yetkin ve objektif bir bilimsel çalışma var mı? O da yok. Peki, neye göre karar veriyor bu insanlar?'' diye sordu.

Etiketler :