IMF ile anlaşmazlık sevindirdi

IMF ile anlaşmazlık sevindirdi

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, IMF ile anlaşma yapılmamasından mutlu olduklarını kaydederek, Türkiye'nin IMF'siz yola devam edecek yapıya sahip olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, IMF ile anlaşma yapılmamasından mutlu olduklarını kaydederek, Türkiye'nin IMF'siz yola devam edecek yapıya sahip olduğunu söyledi.

 

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ANKA'ya IMF ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Vardan, dünyanın en büyük ikinci krizi yaşanmasına ve birçok ülkenin iflas etmesine karşın Türkiye'nin 22 aydır IMF'siz ekonomisini sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'nin IMF anlaşması yapması gereken üç beş ülke arasında yer almadığını söyledi. 2001 krizinde Türkiye'nin kendi içinde önemli bir kriz yaşadığını anımsatan Vardan, Türkiye'nin bundan önemli bir ders çıkardığını ve bu derslerden yola çıkarak mali yapısını düzelttiğini kaydetti. Sağlam mali yapının dünyada yaşanan krizi rahatlıkla atlatılmasına neden olduğunu ifade eden Vardan, "Bazı çevreler kredibilite notunun artması için IMF gerekli diyorlardı ancak IMF'siz de derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu yükseltti" dedi.

 

Türkiye'nin G20 ülkeleri arasında yer aldığını hatırlatan Vardan, G20 ülkelerinin hiç birinde IMF'nin gündemlerinde olmadığını, Türkiye'nin IMF anlaşması imzalaması halinde de prestijinin sarsılabileceğini dile getirdi. Vardan, IMF ile anlaşma yapılmayacak haberine mutlu olduklarını belirterek, Türkiye'nin IMF'siz yola devam edecek yapıya sahip olduğunu sözlerine ekledi.(ANKA)

 

Etiketler :