İmza attılar diye disipline yolladı

İmza attılar diye disipline yolladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 vekili disipline gönderiyor.

CHP’de, ‘Dersim’le ilgili açıklama yapan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile karşı bildiri yayınlayan 12 milletvekili için disiplin yolu açıldı. MYK’da toplam 13 vekilin savunmalarının alınması kararlaştırıldı. Parti içi muhalefete rest çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tehditlere boyun eğmeyiz, disiplini işleteceğiz” dedi.

12 MİLLETVEKİLİ KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Tartışma, Aygün’ün “Atatürk’ün Dersim harekâtından haberdar olmaması mümkün değil” ve “Dersim olayları ile yüzleşmemiz lazım” açıklamaları ile başladı. Dün karşı bir bildiri yayınlayan 12 milletvekili ise hem Aygün’ü hem de Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Samsun Milletvekili Haluk Koç’un okuduğu 3 sayfalık bildiride şöyle denildi:

İÇİMİZDEN BİRİLERİNİN DE KATILDIĞINI GÖRDÜK

“Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü 1920-1940 arasındaki dondurulmuş bir zaman dilimine hapsederek, o tarihteki dünya koşullarından soyutlayıp kimi kez hakarete vararak insafsızca eleştirenler kervanına, CHP’den, içimizden birilerinin de katıldığını gördük.

SESSİZLİK ONAYLAMAK DEMEKTİR

CHP organlarını bu konuda tavır koymaya ve gereğini yapmaya davet ediyoruz. Sayın Genel Başkan ve CHP yetkili organlarının bu gelişmeler karşısındaki suskunluğunu kabul edilemez. Sessizlik ve tepkisizliğin dolaylı yoldan söylenenleri onaylamak anlamına çekilebileceği unutulmamalıdır.”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’da Dersim açıklamalarıyla ilgili gelişmeler ele alındı. Kurmaylarını tek tek dinleyen Kılıçdaroğlu şu değerlendirmede bulundu:

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYİZ

“Bu partide özgürlük olacak. Herkes düşüncesini ifade edecek. Ancak parti disiplinine sadık kalınacak. Tehditlere bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyiz. Disiplini işleteceğiz. Parti yönetiminden izin almadan kamuoyunda partiye kim zarar veriyorsa, o hesabını verecek.”

DİSİPLİNE GİDECEK İSİMLER

Aygün’ün Dersim açıklamalarından sonra parti yönetimine tepki gösteren bildiriye şu vekiller imza koydu: Haluk Koç, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Nur Serter, Osman Kaptan, Dilek Akagün Yılmaz, Ahmet Toptaş, Metin Lütfi Baydar, İsa Gök ve Nedret Akova. Ayrıca İzzet Çetin’in bildiriye destek verdiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum