İmzaların Sahibi Bulundu

İmzaların Sahibi Bulundu

Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi, Kafes Planı'nda imzası bulunanlardan ikisinin Poyrazköy sanığı Kireçtepe ve Günay'a ait olduğunu tespit etti

Kafes Eylem Planı'nın ek klasörlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Labovatuvarlan Dairesi Başkanlığı'nın 20 Kasım 2009 tarihli eskpertiz raporu da yer aldı. Yapılan incelemede planda yer alan imzalarla Poyrazköy'de yapılan kazılardan sonra tutuklanan emekli binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe ile Deniz Binbaşı Eren Günay'dan alınan imza örnekleri karşılaştınldı. Planın altıncı sayfasında yer alan "Ercan Kireçtepe Dz. Yarbay özel Operasyon Gücü Komutanı Vekili" ibaresinin altında bulunan imza Yarbay Kireçtepe'ye ait çıktı.

Planın "Silah Mühimmatı ve Malzeme Listesi" başlıklı iki sayfalık bölümünde yer alan "Eren Günay, Dz.Kd. Bnb. Marmara Bölge 2. Hücre Lideri" ibaresinin altında bulunan imzanın da Binbaşı Günay'a ait olduğu tesbit edildi. Raporda, hem Kireçtepe'nin hem de Günay'ın imzalannın, "Genel formlan, başlangıç özellikleri, imzalar içerisindeki el hareketlerinin yapılan, imzalan oluşturan hatların birbirine olan konumlan gibi kaligrafık ve grafolojik özellikler yönünden uygunluk ve benzerlikler bulunduğu müşahade edilmiştir" denildi.

Bektaş'ın imzası da araştırıldı

Raporda, planın "Görev" başlıklı bölümünde yer alan "Levent Bektaş E. Dz. Bnb. özel Plan Hücre Lideri" ibaresinin altında bulunan imzanın Bektaş'a ait olup olmadığı da araştınldı. İmzalann benzerlik gösterdiğinin belirtildiği raporda, "Bektaş isimli şahsın mukayese esas alınarak gönderilen imzalarının zamana bağlı olarak değişim gösterdiği ve adı geçen şahsın mukayese imzalannın karşılaştırmalı bir incelemesinin yeterli olmadığı müşahade edilmiştir. Söz konusu imzalann Bektaş'ın elinden çıkıp çıkmadığı hususunda herhangi bir kanaat beyanında bulunmak mümkün olamamıştır" dendi.

Etiketler :