İnanılmaz virüs çetesi!

İnanılmaz virüs çetesi!

Virüsü binlerce korsanla yayıp, çözümünü satıyorlar. Fakat sattıkları çözüm bile bir virüs.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de dünyanın en büyük hacker çetelerinden biri çökertildi. Binlerce internet korsanını bir ağla birbirine bağlayan çetenin dünyanın en tehlikeli ve en kârlı internet virüslerini ürettiği açıklandı. Resmen dev bir bir şirket haline gelen çetenin bir binanın üç katında bütün virüs operasyonlarını yürüttüğü belirtildi.

İnsan kaynakları departmanı bile kurmuşlar

Çoğu öğrenci olan çete üyelerinin tutuklandığı ve haklarındaki iddianamenin de hazırlandığı ifade edildi. Seri halde virüs üretimi yapılan ofisten, birbirine bağlı çalışan binlerce hackerla bağlantı kurulduğunu ve üretilen internet virüslerinin bu hackerlar yardımıyla inanılmaz bir hızla yayıldığı iddia ediliyor. Hemen arkasından yayılan virüslerin çözümlerini satmaya başlayan çetenin, çözüm olarak sattığı antivirüs programının da kurulan bilgisayardaki kredi kartı bilgilerini çalan ayrı bir virüs olduğu, çetenin bu yolla bir anda büyüdüğü ve şirket haline çevirdikleri ofise bir insan kaynakları departmanı bile kurduğu söyleniyor.

180 milyon dolar ciroya ulaştılar

Ukrayna'daki üç katlı ofisin, Doğu Avrupa'dan Bahreyn'e, Hindistan'tan ABD'ye kadar kurulmuş dünyanın en büyük hacker ağının merkezi olduğu tahmin ediliyor. Antivirüs şirketi McAffe'nin aylarca yaptığı çalışmalar sonucunda çetenin yıllık satışlarının sadece 2008 yılında 180 milyon doları bulduğunu gösteriyor. Ayrıca çetenin, kendi yaydığı virüslerin çözümü olarak sattığı programı en azından iki düzine ülkeye sattığı belirtiliyor. Bir diğer antivirüs şirketi olan Panda ise her ay dünyada 35 milyon PC'nin bu türden virüs programlarına maruz kaldığını ve bunun yarattığı zararın 400 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Etiketler :