İnat etme 'Ölmüşsün' Kardeşim!

İnat etme 'Ölmüşsün' Kardeşim!

Tedavi için gittiği hastanede kendisine, ''Sen 2007 yılında bir trafik kazasında ölmüşsün'' denilen adam, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor.

Malatya-Ankara kara yolundaki bir akaryakıt istasyonunda çaycı olarak çalışan Ramazan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen şubat ayında geçirdiği bir iş kazası sonucu elinden yaralandığını bu nedenle Adıyaman'a giderek tedavi olmak istediğini söyledi.

Hastanede kimliğini uzattığı yetkililerin kendisine, ''bu kimlikle tedavi olamayacağını, kimliğin sahibinin ölü olduğunu'' söylediğini ifade eden Bozkurt, şunları anlattı:

''Malatya'da çalıştığım iş yerinde elim kapıya sıkışınca hafif şekilde yaralandım. Ailem Adıyaman'da yaşadığından tedavimin orada yapılması için Adıyaman'a gittim. Hastanede görevlilere kimliğimi verdiğimde bana ilk etapta kimliğin sahte olduğunu söylediler. Bunun imkansız olduğunu söyledim. Kimliğe yeniden baktılar. Doktorlar 'sen 2007 yılında bir trafik kazasında ölmüşsün' dediler. Ağabeyimin kimliğiyle tedavi olduktan sonra Malatya'ya döndüm. Hastanede söylenenler mantıklı gelmediği için ciddiye almak istemedim. Kısa süre sonra evimize gelen jandarmalar, kimliğimi istediler. Benim kayıtlarda ölü olduğumu söylediler. Hastanede bana söylenenlerin doğru olduğunu anladım ve yaşadığımı ispatlamak için mahkemeye başvurdum.''

-MEZARI ANTALYA'DA-

Mahkeme yoluyla yaşadığını ispatlamaya çalışan Bozkurt, geçen süre içerisinde Antalya'da kendi adının, doğum ve ölüm tarihlerinin yazılı olduğu bir mezar olduğunu öğrendiğini aktardı.

Bozkurt, şu bilgiyi verdi:

''Yaşadığımı söylüyorum ancak resmi kurumlar kayıtlara baktıklarında buna inanmıyorlar. Mağduriyetimin giderilmesi için başlayan hukuki süreç devam ediyor. 2007 yılının aralık ayında Antalya'da trafik kazasında ölen kişi benimle aynı adı, aynı anne adını, aynı baba adını ve doğum tarihini taşıyormuş. Ben Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlıyım. Trafik kazasında ölen kişi ise Adıyaman'ın Besni ilçesi nüfusuna kayıtlı. Doğum yeri dışındaki tüm kimlik bilgilerimiz örtüştüğü için kayıtlardan yanlışlıkla ben düşürülmüşüm. Hatanın tespit edilmesine rağmen şu an halen ölü görünüyorum.''

Bozkurt, ölü göründüğü için sigortalı bir işe giremediğini ve resmi işlerini yapamadığını ifade etti.

Bu arada, Ramazan Bozkurt'un müracaatı üzerine başlayan hukuki süreçte, Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi, devam eden ''ölüm kaydının iptal'' davasında, Adıyaman Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Bozkurt'un ölüm kaydının iptalini istedidiği öğrenildi.

Etiketler :