İnce'nin çirkin yazısına tepki seli!

İnce'nin çirkin yazısına tepki seli!

Hürriyet yazarı Özdemir İnce'nin kutsal kitapların insan ürünü olduğuna dair yazısına tepkiler dinmek bilmiyor...

Hürriyet yazarı Özdemir İnce, Kur-an'ın 'Allah kelamı' olmadığını iddia etti. Bu yazıdan sonra Hürriyet tam sus-pus olurken İnternethaber.com adeta yorum yağmuruna tutuldu...

Tevrat ve İncil'in mezapotamya kaynaklı mitoloji olduğunu yazan İnce'nin hedefinde Kuran'ı Kerim de vardı. İlk tepki Ahmet Hakan'dan geldi. İnce için 'uçuşta sınır tanımıyor' ifadelerini kullandı. Özdemir İnce'ye tepkisini bugün de sürdüren Ahmet Hakan, bugünkü yazısında meslektaşına teoloji dersi verdi...

İNTERNETHABER.COM'A YORUM YAĞMURU

Özdemir İnce'nin yazısına tepki gösteren İnternethaber.com okurları sitemizi deyim yerindeyse yorum yağmuruna tuttu. Yorumcuların önemli bir bölümü İnce'yi istifaya davet etti. İşte bize gelen yorumlardan bir bölümü:


_BAŞKAN_

hayal ürünü diyenlere;rum suresini okumalarını,rahman suresini okumalarını tavsiye ediyorum.nedenmi rum suresi perslerlerle bizanslıların savaşının nerde nasıl olduğunu kimin kazandığını ve sonrasını anlatıyor.ayrıca o ülkeler yokken kuran bildirmiş.bunun gibi binlerce olay var yüce kitabımızda! kaldıki bilim adamlarının 15.yüzyıldan sonra bulmaya başladığı,keşfetmeye başladığı binlerce olay 1400 küsür sene önce yüce kitabımızda bildirilmiştir.hayal ürünü diyende inananda harbi

facanya

 

İnanmayanlara sadece bir soru: İnananlar bu dünyada da birşey kaybetmiyor çünkü Kuranda insana tavsiye edilen hiçbir şey insanın kendine veya çevresine zarar vermesi yönünde değil. Aksine örneğin namaz meditasyon gibi ruhu rahatlatan aynı zamanda insanın günde beş kere spor yapmasını sağlayan bir ibadet, oruçla insanlar detox yapmış oluyor vesaire...Öbür dünya yoksa bile bu dünyayı huzurlu geçirmiş olacaklar... Peki ya gerçekten Allah varsa ve islamiyet gerçekse, bu kadar faydalı ve rahatlatıcı şeyleri sırf tembelliğinizden ve içinizdeki şeytan buna izin vermediğinden yapmıyorsanız, öbür dünya varsa...ebedi cehennemi göze alabilecek misiniz?

buhayit

yillarca bu gazeteyi alip gazeteyi ve bu gazetede yazi yazan bu sacma fikirli kisileri destekleyen müslümanlar belki biraz uyanirlar kimleri okuduklarini anlarlar

egesarp

din konusuna siradan bi mevzu muamelesi yapilamaz lutfen sacmalamayin. ama sizin yapmak istetiginiz sey nabiz yoklamak va yavas yavas kurani kerimi tartisilir hale getirmek! bizahmet tanismayalim gorusmeyelim. bugune kadar inanan hicbirsey kaybetmemistir

Smplanet

Al bakalım ingilizce bir şiiri, veya beyiti hatta şarkıyı çevir bakalım Tükçeye aslından bak bakalım eser kalıyor mu? Kur'anı Tamamen Türkçeye çevirerek iyi bir şekilde anlamak mümkün değildir. Hadisler de aynı şekilde. Anlamak için ya Arapçayı çok iyi bilip devrin şartlarını gözeterek analiz edeceksiniz ya da bu konuda ihtisas yapmış tefsir yazan müessirler vasıtasıyla tam olarak anlaşılabilir.

yavuztezcan

Kuran-ı Kerim için hayal dünyası diyen kişinin
hala bilimin bile açıklıyamadığı yada yüz yıllar
sonra açıkladığı bir çok olayın Kuran-ı Kerimde
var oluşunu nasıl izah edeceğini merak ediyorum.
Her din bir öncekinin bozulması sonucu Allah
tarafından insanlara indirilen kutsal kitaplar
vasıtasıyla olmuştur. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim
ise indirildiğinden günümüze bozulmadan gelmiş
tek kitaptır. En mükemmel bir varlık olan insanın
yapısına bakmak bile onu yaratan Allah'ın varlığının
ispatı için en güzel örnektir.
Yazar Önceki kitaplardan alıntılardan bahsetmiş
Allah'ın kelamı tabiki aynı olacaktır. İnsanlardan kendilerini
korumasını istenilen kötülükler ve yapılması emredilen
iyilikler diğer kitapların devamıdır.
Tabi bunun yanında Allah insanlara diğer yarattıklarında
olmayan AKLI vermiştir. Tabi anlayana !!!

tenthpatelin

hiç bie şüphe duymadan iman ediyorumki Kuran Allah kelamıdır. Tevrat ve incil de allah kelamı olarak insanlığa ulaşmıştır.Ancak yahudi ve hristiyan din adamları bu kutsal kitapları tahrip etmiştir. Bir arkadaş hadislerin kutsal kabul edilmesini eleştirmiş. Biz hadisi şerifleri kutsal sayarız çünkü, allah kurandaki ayetlerde Peygamber efendimizin heva hevesleriyle amel etmediğini yazar. Peygamberimiz ancak vahiy ile hareket etmiştir. Bu nedenle Hadisler Ayetlerden sonra ikinci önemli kaynağımızdır. Ben buna iman ederim. Etmeyen de kafir olur. Allah insanlara Cüz'i irade vermiştir. İnsanların müslüman olmak gibi Kafir olmakta tercihidir.

BABITHAGGO

Bu hezeyanı yazan ve bu hezeyanı köşe yazısı diye insanlarımıza takdim eden herkesi kınıyorum."Hürriyet" maalesef hezeyan hürriyetini kullanan ve incelmemiş kişilerin atış alanına döndü.

fabian

ben de kuran allah'ın kelamı deği, insanların hayalgücünün ürünü diyorum. şimdi ben de mi islam'a hakaret etmiş oluyorum? hani hakaret nerede bana bir göstersenize? hani nerede sizin özgürlükçülüğünüz? bu kadar basit bir eleştiriyi bile hakaret olarak gören bir kitle ile bu ülke nasıl ilerleyecek çok merak ediyorum. burada mucize, mükemmellik gibi içi boş örnekler verilmiş. bugüne kadar mucize diye yutturulan şeylerin nasıl aldatmacı olduğunu gördük. mükemmel sistem diyorsunuz, mükemmellik kime göre bu bir, evrende düzen içinde düzensizlik vardır bu da iki.

DİYORUMKİ

Dikkaaat!...Hürriyet satılacaaak....Saaaat...Durun!.Satmadan önce reytingleri arttırmalıyız!!!...

tayfun ulubey

hürriyet yazarları seçkin yazarlar, seçilmiş ve yıllardır seçiliyorlar

Ky-bele

İslami çevre, Ayetler Gokten indi diye inanir ama, Hadislari de Kutsal sayar?... AYNI kurallar dizisine dahil eder... O halde Allahin sozleri degil, Peygamberin sozleri de Kutsaldir!...

eliezer

bence pandoranın kutusu açıldı, bu konular çok tartışılaçak böyle insanları ahiret korkusu, cehenneme gitme korkusu ile korkutarak tartışmada üstün gelmeye çalışmak boş karşı tarafın iddalarını mantıklı bir şekide cevaplamak gerekir, sümerde nuh tufanı benzeri varmıdır, araplar islam öncesi neye inanırlardı günümüzde araplarda islam öncesi gelenekler kalmışmıdır..bunun gibi bir çok sorulabilinir bunlara mantıklı cevap verirsen insanları ikna edersin yoksa bu dünyadan da öbür dünyadan da vazgecen insaları ahiretle nasıl korkutacan..

YOUNG-OTTOMANS

Kuranda derki ister Allah diyin ister Rahman deyin hangi isimle dua ederseniz edin en guzel isimler Allahindir...sen oce bir yaraticinin var olduguna inan sonra ondan seni dogru yola ulastirmasini iste..temiz bir kalpe pismanliklarla gercegi arayan bir kisiyi Allah asla yolda birakmaz! kendini elci ilan edenlerle kendisine elcilik verilenleri karistirma oncelikle..kendisine elcilik verildigini soyleyenler hala ayakta getirdikleriyle ama kendini elci ilan edenler silinip gittiler!
neden bir kisi cikti da tum dunyayi degistirdide bir amerika demokrasiyi bir sovtetler komunizmi tum gucleri olmalarina ragmen bu kadar genis bir cografyaya yayamadilar?senin halin kura'nin ifadesiyle: karanlik ve firtinali bir havada yol almaya calisan kisiye benziyor simsek aniden etrafini aydinlatiyor bir an lik etrafini gormeye calisiyorsun sonra tekrar karanliga burunup nereye gideyim diye debelenip duruyorsun! iman isigi olmadan asla yolunu bulamayacaksin haberin olsun

eroltopbas

Gerçekler sadece bir tanedir ve gerçek olan bir olayın, cereyanından sonra yazılan her kaynakta Ve Kuran'da dile gelmesinden daha tabii bir şey olamaz. Eski mısırda oruç ve namaz benzeri ibadetler vardı. Efendimiz onları da mı uydurdu. Bunlar ALlah'ın tek oldugu ve Tevhid inancının onaylanmasıdır. Kaldı ki, SÜMER ve Asur tabletlerini hiç okumamış olan AMERİKA KIZILDERİLİLERİ ve Pasifik yerlileri de aynı TUFAN'a, efsanelerinde yer veriyorlardı. Üstelik TEVRAT ve KUR'AN sadece TUFAN ile yetinmiyor, ÂDEM'den sonra pek çok insan ve olayla bir bütün oluşturuyordu ama, bunlar yazarı etkilememiş. Başka tarz bir şöhret arayışı bu...Efendimiz, Mevlana, Yunus Emre, Şems'i Tebrizi, Hallac-ı Mansur -haşa-birer meczup, sevgili Özdemir İnce' mi akıllı sadece...

KEŞ

Boşuna uğraşmayın arkadaşlar dünya kurulaldan beri Allah'ın gönderdiği tüm peygamberlere ve dinlere inanmayanlar çıkmıştır hatta bu inanmayanlar kendi mantıklarınca bir şeyler uydururlar ve bu böyle kıyamete kadarda sürecektir. ama şunu bilsinlerki en son din olarak bilinen ve bizcede şüphe olmayan İslam dini son dindir ve mantık değil akıl dinidir aklı olanlar ancak hidayete ererler.

metinesencan

29 peygamberin hepsinin Ortadoğu'dan çıkması, 50-60 yılda bir Ortadoğu insanlarına peygamber gönderilmesi Allah mantığı olamaz.
Dünyanın diğer tarafındaki insanlar cennetlik, Ortadoğu'dakiler hep cehennemlik olmuş mu? İnce haklı gibi...

Ahmetkoman

"Farzi muhal" insan hayali diyelim. Bu mükemmel hayali kuran, mükemmel hayal gücüne sahip insanin ardindan giderdim, ***** degil!

derinulas

Köşesinden dine, dindar kesime,başörtülü insanlara hakaretler yağdırarak yazarım diye geçinen İnce'nin biran önce istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum.

welat42

bunlara kızmam bunları barındıran ve bunların gazetesine para verip alan müslümanlara kızarım

OmerrFarruk

Haydi hep beraber bir güzel linç edelim! Sizin gibi düşünmeyenlere ÖLÜM!

 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :