İnegöl olaylarında flaş gelişme

İnegöl olaylarında flaş gelişme

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 26 Temmuz'da meydana gelen olaylara ilişkin, kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda 52 kişi gözaltına alındı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 26 Temmuz'da meydana gelen olayları organize ettikleri ve tetikledikleri iddiası ile 52 kişi gözaltına alındı. Olaylara ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan kişiler, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Edinilen bilgiye göre; Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay gecesine ait emniyet kameraları ve gazetecilerin çektiği görüntüleri inceleyip, görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı. Olaylarla ilgisi olduğu ve tetikledikleri gerekçesi ile bu sabaha karşı 52 kişi gözaltına alındı.

Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam başlatılan operasyon bu sabaha kadar devam etti. Tespit edilen evlere düzenlenen operasyonla yakalanan zanlılar, televizyon kayıtları ile kesin olarak tespit edildikleri belirtildi.

İnegöl'de yaşanan olaylarını tetikleyip, olaylara karışması için adam toplayan ve arkadaşlarını telefonla arayarak olaylara karışmasına neden olduğu iddia edilen kişiler bu sabah otobüslerle Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Otobüslerden inip emniyete girişlerinde oldukça rahat oldukları gözlenen zanlılar, 'olaylara karıştınız mı?' şeklindeki gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Ayrıca, soruşturması devam eden olaylarla ilgili başka gözaltıların da olabileceği belirtildi. İnegöl'de, 26 Temmuz'da 5 kişinin bıçaklanmasının ardından çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişiden 11'i tutuklanmıştı.
CİHAN

Etiketler :