İnfaz listesi hazırlamış

İnfaz listesi hazırlamış

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üç iddianamede de örgütün şok suikastlar planladığı aktarılıyor. Başbakanın adı da hedefler arasında.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim Şahin'de çıkan suikast krokileri de savcıları doğruluyor.

İbrahim Şahin'den ele geçirilen suikast krokileri, 3. iddianamenin ek klasöründe ayrıntılı şekilde yer alıyor. Buna göre, Şahin'in hedefinde Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Alevi Bektaşi Genel Sekreteri Kazım Genç, Ankara Eryaman'da bulunan bir alışveriş merkezi var. Krokilerde saldırıların nasıl gerçekleştirileceği geniş şekilde yer alıyor. Suikastlarda LAW silahlarının kullanılması planlanmış. İbrahim Şahin'in evinde bulunduğu belirtilen krokinin gösterdiği yerde yapılan aramalarda 2 adet dolu LAW silahı ele geçirilmişti. 11 Ocak 2009'da tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede şok ifadeler vermişti. Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'nun, "Yeni oluşturulacak terörle mücadele müsteşarlığına atanacaksın." diyerek kendisini göreve çağırdığını ileri sürmüştü. İddia, bir gün sonra Genelkurmay tarafından yalanlanmıştı.

İbrahim Şahin'in, suikast düzenleyeceği isimleri 'infaz edilecekler' başlığı altında not aldığı ortaya çıktı. Çeşitli il ve ilçelerde yaşayan Ermeniler ile yurtsever olmayan vatandaşlara yönelik, tek tek fişlenmeler yaptığı belirlenen Şahin'in en çok dikkat çeken notu ise Kars'ın Sarıkamış ilçesi ile ilgili olanı. 141. klasör 386. sayfada yer alan Şahin'e ait ajanda notlarında 1915 olaylarından sonra Anadolu'da kalan Ermenilerin hangi ilde ne kadar nüfuslarının olduğu yazıyor. Ajandada Kars'ın Sarıkamış ilçesine yönelik yapılan fişlemelerde, Kürt vatandaşlar "yurtsever", "zengin", "güvenilir olanlar" ve "güvenilir olmayanlar" diye mahalle mahalle, köy köy fişlenmiş. Fişlemelerin ardından ise "infaz edilecekler"in listesi el yazısıyla yazılarak şu şekilde belirlenmiş: "Gülantep (Benyol) köyünden İsmet Yolcu ve Hasan adındaki yeni muhtar ile Hamamlı köyünden Basri Gökçen." Ayrıca, ismi geçen tüm şahıslarla ilgili de, fırıncı Fevzi Alptekin'den bilgi alınabileceği notu da düşülmüş.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :