İngiliz başbakan halkından özür diledi

İngiliz başbakan halkından özür diledi

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz vatandaşlarının Libya'dan tahliyesi konusunda yaşanan aksaklıklar ve gecikme konusunda halkından özür diledi.

Cameron, Umman'daki temasları sırasında yaptığı açıklamada, Libya'daki kargaşa durumundan dolayı tahliyelerin kolay olmadığını söyledi ve gecikmeden dolayı özür dilediğini ifade etti.

Bu arada İngiliz hükümeti tahliyeler konusunda bir toplantı yapıyor. İngiliz basını, Dışişleri Bakanı William Hague'in de katıldığı bu toplantının sonunda, Libya'ya, özellikle çöl kamplarının bulunduğu bölgeye askeri uçak gönderme kararı alınabileceğini aktarıyor.

İngiliz hükümeti dün, Libya'da bulunan vatandaşlarının tahliyesi için charter uçakları göndereceğini açıklamıştı. Ancak ilk uçağın gitmesi "teknik arıza" nedeniyle gecikmişti.

Bu sabah saatlerinde İngiliz petrol şirketlerinin Libya'dan kaldırdığı bir uçak 78 yolcusuyla Londra yakınlarındaki Gatwick havaalanına inerken, hükümetin gönderdiği uçakların da bugün ülkeye İngiliz vatandaşlarını getirmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Hague, Libya'daki olaylar nedeniyle ABD ziyaretini ertelerken, Körfez ülkelerinde temaslarda bulunan Başbakan Cameron'ın bugün İngiltere'ye dönmesi bekleniyor.

İngiliz hükümeti, Libya'daki İngiliz vatandaşlarını kısa süre içinde tahliye edemediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :