Ingiliz gencin ibretlik SORULARI

Ingiliz gencin ibretlik SORULARI

Türkiye'den bir akademisyen, Ingiltere'de imamlik yapan bir ögrencisinin daveti üzerine bu ülkeye gider. Bir gün namazdan kalkarlarken genç bir Ingiliz yanlarina gelir ve...

Türkiye'den bir akademisyen, Ingiltere'de imamlik yapan bir ögrencisinin daveti üzerine bu ülkeye gider. Bir gün namazdan kalkarlarken genç bir Ingiliz yanlarina gelir ve :

'Bir süredir Kur'an‘i inceliyorum. Ve müslüman olmam gerektigine kanaat getirdim. Müslüman olmam için ne yapmam gerekir?' diye sorar.

Bunu duyan akademisyen ve imam çok memnun olurlar ve ona kelime-i şahadeti ve anlamını anlatırlar. İngiliz genç hem Arapça hem de Ingilizce olarak kelime-i şahadeti tekrar eder.

Özet bilgilerle İslam ve ibadetleri içeren kitaplar hediye edilir, mescitte (kültür merkezinde) gerekli eğitimi gün içlerinde gelerek alabilecegi kendisine hatırlatılır ve bir istegi olursa araması için imamiı telefon numarası kendisine verilir.

Yeni müslüman olan ?İngiliz genç mescit kapısına doğru yürürken, aniden geri döner ve "Muhammed (s.a.v.) mescitten nasıl çıkardı?" diye sorar. İmam ve akademisyen şaşırırlar ve "bismillah de ve çık" derler.

Yatsı'dan sonra eve doğru giderlerken imamın telefonu çalar. Arayan şahıs :

"Efendim ben bugün müslüman olan gencim. Rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ben sizi Muhammed'in (s.a.v.) yatmadan önce ve yatarken nasıl hareket ettiğini öğrenmek için rahatsız ettim" der.

Bundan etkilenen imam, gence bazı şeyleri söyler ve telefonu kapattıktan sonra hocasına dönerek :

"Hocam! Acaba bizde mi yeniden müslüman olsak" der.


“Andolsun ki, Allah’ı(n rızasını) ve âhiret gününü(n saadetini) umanlar ve Allah’ı çokça ananlar için Allah’ın Resûlü’nde, sizin için, pek güzel bir örnek vardır.”

Ahzab Suresi / 21. Ayet-i Kerime

www.kuranimiz.net

Etiketler :