İngiliz ordusunu karıştıran iddia

İngiliz ordusunu karıştıran iddia

Kıbrıs'ta 1960 yılında doğan İngiliz bebeklerin ölümleriyle ilgili sır çözülüyor.

O dönem ölü, doğan ya da doğduktan kısa süre sonra ölen bebeklerin tifo, kolera, menenjit ya da İngiliz ordusunda görev yapan askerlerin yayılan radyoaktiv maddelere bulaşmış olmaları ihtimalinden kaynaklandığına inanılıyordu.

Ancak o dönem Kıbrıs'taki İngiliz ordusunda görev yapan bazı askeri personel, ölü doğan bebeklerin kendilerine verilen aşı kokteylinin sebep olduğuna inandıklarını açıkladı. The Daily Telegraph'ın haberine göre sadece 1964 yılında doğan bebeklerin doğdukları gün hayatlarını kaybettiklerini ve orada bulunan İngiliz mezarlığında toprağa verildiklerini yazdı.

Yankı uyandıran bu iddialar üzerine İngiltere Savunma Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Ölen bebeklerin aileleri ise kendi çocuklarının gerçek ölüm nedenlerinin İngiliz ordusu tarafından gizlendiğine inanıyor.

Söz konusu iddia 1961- 1963 yılları arasında Kıbrıs'ta İngiliz ordusu için görev yapan Mike Pitcher adlı emekli bir askerden geldi. Mike Pitcher, kendi bölgesinden seçilen milletvekili ile görüştüğünü ve konuyu paylaştığını söyledi.

O dönemde kendilerine yapılan aşının mecburi olduğunu söyleyen Picther, "Aşı yapıldıktan hemen sonra karım ölü bebek doğurdu. Yine aynı şekilde o dönemde diğer arkadaşlarımın da bebekleri ölü doğdu." dedi.

CİHAN

Etiketler :