İngiltere 334 çocuğu sınırdışı etti

İngiltere 334 çocuğu sınırdışı etti

İngiltere’nın sığınma istemleri kabul edilmeyen, insan kaçakçıları ve kötü muameleye karşı savunmasız yüzlerce çocuğu sınırdışı ettiği ortaya çıktı.

The Independent gazetesi son 6 yılda sığınma talebinde bulunan refakatsiz 334 çocuğun insan kaçakçıları ve kötü muameleye karşı savunmasızca şekilde sınırdışı edildiğine dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı raporda, 2004-2006 yılları arasında 36 olan bu sayının, 2008 yılında yüzde 44 oranında arttığı belirtildi.

Gazete, 2003 yılında imzalanan ve sığınmacıların ayak bastıkları ilk Avrupa ülkesine iade edilmelerini zorunlu kılan anlaşma gereği sınırdışı edilen çocukların, gönderildikleri ülkelerde evsiz ve sefil bir halde bırakıldıkları belirtildi.

Gazete, anlaşmada refakatçisi bulunmayan çocukların sınırdışı edilmeden önce alınan önlemlerle güvenli gönderilmeleri konusunda da ihlallerin yaşandığına dikkat çekti.

İngiliz gazetesi, çocukların en sıradan kontrollerin dahi yapılmadan sınırdışı edildiklerine dair çok sayıda kanıt bulunduğunu ve Yüksek Mahkeme'nin, 2 çocuğun sınırdışı edilmesi sırasında yetkililerin kanunlara aykırı davranıp davranmadıkları hakkında inceleme yaptığını belirtti.

Kaynak: Ajanslar

Etiketler :