İngiltere-İstanbul hattında sahte bomba paniği

İngiltere-İstanbul hattında sahte bomba paniği

Kuzey Londra’da yaşayan bir Türk’ün UPS’ten İstanbul’a gönderdiği düğün pastası paketindeki sahte bomba, İngiltere’yi karıştırdı. Bombanın kimsenin neden dikkatini çekmediği araştırılıyor

Sahte bir bombanın iki hafta önce kimsenin dikkatini çekmeden Londra’dan İstanbul’a bir kargo uçağında ulaşması İngiltere’yi karıştırdı. Ulaştırma Bakanlığı soruşturma başlatırken, kablo, fünye ve zaman ayarlayıcı da içeren sahte bombanın bir düğün pastası kutusu içinde kargo firması UPS’e teslim edildiği ve kutunun hiçbir güvenlik yetkilisine takılmadan kargo uçağıyla İstanbul’a kadar geldiği ortaya çıktı. İngiliz polisi, Kuzey Londra’da yaşayan 26 yaşında bir Türk’ün bu paketi UPS’in Camden Town şubesine, İstanbul’a gönderilmek üzere bıraktığını ve hiçbir aşamada paketin içindekilerin tespit edilip önlem alınmadığını açıkladı. Polisin açıklamasına göre, sahte bombanın tek ‘eksiği’ patlama için gereken kimyasallardı. Polis, 23 Mart’ta tutuklanan Türk’ü, evinde arama yapıldıktan ve olayın terörle bağlantılı olmadığının anlaşılmasından sonra kefaletle serbest bıraktı. Bu kişinin mayısta mahkemeye çıkması bekleniyor.

Ekimde kartuşta çıkmıştı
‘Olayı son derece ciddiye aldığını’ açıklayan İngiltere Ulaştırma Bakanlığı ise UPS şirketinin kendileriyle işbirliği içinde hareket ettiğini belirtti. UPS sözcüsü ise basın açıklamasında, “İki hafta önce, İngiltere’den İstanbul’a şüpheli bir paket taşındı. Şirketimiz, İngiliz Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği halinde olayı araştırmaktadır” ifadesini kullandı.
Geçtimiz ekim ayında da, yine UPS’in bir kargo uçağında mürekkep kartuşu içine saklanmış bir bomba bulunmuştu. Polis, İngiltere’nin Midlands bölgesindeki Doğu Midlands Havaalanı’ndaki uçakta bulunan bombanın, Amerikan hava sahasında patlayacak şekilde zaman ayarlı olduğunu ve güçlü patlayıcılar içerdiğini açıklamıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :