İngiltere'den Gülen'e 'Fahri doktora!'

İngiltere'den Gülen'e 'Fahri doktora!'

Metropolitan Üniversitesi, Fethullah Gülen'e eğitime, barışa ve kültürlerarası diyaloğa katkılarından dolayı fahri doktora unvanı verildi

İngiltere'nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Leeds Metropolitan Üniversitesi, Fethullah Gülen'e fahri doktora unvanı verdi.
 
Leeds kentinde bulunan ve 30 bin öğrenciye eğitim imkanı sunan üniversite tarafından, Fethullah Gülen'e eğitime, barışa ve kültürlerarası diyaloğa katkılarından dolayı fahri doktora unvanı verildi.

Unvanı, Gülen adına İngiltere Diyalog Vakfı Direktörü Özcan Keleş, üniversitenin rektörü Prof. Susan Price'ın elinden aldı. Törende Dekan Prof. Elspeth Jones da Fethullah Gülen ve hareketini anlatan bir konuşma yaptı. Gülen'in kültürlerarası diyalog ve küresel çaptaki eğitim faaliyetlerinin fikir babası olduğunu söyleyen Jones, Gülen'in öğretilerinde daha insancıl ve barışçıl bir toplumun ortaya çıkartma gayreti olduğunun altını çizdi. Fethullah Gülen'in verdiği vaazlar, yazdığı makale ve kitaplar sayesinde dünyanın dört bir tarafında eğitim ve diyalog için çalışan gönüllüler hareketinin ortaya çıkmasına vesile olduğunu ve bu sayede önyargıların kırılmasını ve toplumların kaynaşmasını sağladığını belirtti. Özcan Keleş de geçmişi 1824'e
kadar uzanan Leeds Metropolitan Üniversitesi'nin böyle bir ödül vermiş olmasını güzel bir gelişme olarak gördüklerini ifade etti. Üniversitenin böyle bir unvan ile Gülen'in eğitim, barış ve kültürlerarası diyaloğa yapmış olduğu katkıları takdir ettiğini kaydetti.
 

Samanyoluhaber

Etiketler :