İngiltere'nin penaltı fobisi

İngiltere'nin penaltı fobisi

EURO2012'de çeyrek final maçında İtalya'ya penaltılarla yenilen ve turnuvadan elenen İngiltere'nin son 4 elemeli turu penaltılara gitti.

İİngiltere Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde 8 kez mücadele ederken 2 kez yarı final, 2 kez çeyrek final, 4 kez grup aşamasında elendi.

İngiltere 1968 yılındaki turnuvada yarı finalde Yugoslavya karşısında 1-0 kaybetmiş ardından 3.lük maçında SSCB’yi 2-0 yenmişti. İngiltere daha sonra Avrupa Şampiyonalarında oynadığı 4 eleme turunda da maç penaltılara gitti.

Euro 1996’da çeyrek finalde İspanya karşısında penaltılarla 4-2 kazanıp tur atlayan  İngiltere, yarı finalde Almanya karşısında 1-1 biten maçı penaltılarla 6-5 kaybetmiş ve elenmişti. Euro 2004’te ise çeyrek finalde Portekiz ile karşılaşan İngiltere normal süresi 1-1 uzatmaları 2-2 biten maçta penaltılarla 6-5 kaybedip elenmişti.

İngiltere Euro 2012’de ise çeyrek finalde normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta İtalya’ya penaltılarla 4-2 kaybedip yine elenen taraf oldu.

PENALTILARDA ŞANSLARI YOK!

İngiltere Euro 2012 çeyrek final maçıyla birlikte 8.kez bir mücadelesinin sonucunu seri penaltı atışları sonrasında elde etti.

İngiltere bu 8 maçta sadece 1 kez tur atlayan taraf olurken 7 kez kaybeden ekip oldu.

İngiltere sadece Euro 96’da çeyrek finalde İspanya karşısında penaltılarla tur atlamış ancak bir sonraki turda Almanya karşısında penaltılarla elenen taraf olmuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.