İngiltere'yi utandıran görüntüler

İngiltere'yi utandıran görüntüler

İngiltere'de 75 yıl sonra ortaya çıkan bu görüntüler ülke gündemine oturdu.

İkinci Dünya Savaşı öncesine ait görüntülerde, İngiliz Kraliyet Lejyonu'ndan bir heyet Almanya'da Nazi lideri Adolf Hitler'le görüşürken görülüyor. İngiliz medyası, bu ziyareti "Kraliyet Lejyonu'ndan Hitler'e utanç verici ziyaret" başlığıyla verdi.

İngiliz Kraliyet Lejyonu'nun arşivinde araştırma yapan Liam Maguire isimli eski asker tarafından şans eseri bulunan video ve fotoğraflarda, RBL'in o dönemki başkanı Binbaşı Francis Fetherston-Godley öncülüğündeki 6 kişilik heyet Berlin'de Hitler'le bir araya geliyor.

Fetherston-Godley, Temmuz 1935'te kaydedilen görüntülerde ayrıca Hitler'in yardımcılarından Rudolf Hess ile el sıkışırken görülüyor.

İngiliz heyet ayrıca Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Hermann Goering ve Alman Özel Polisi Başkanı Heinrich Himmler ile de görüşüyor. Goering aynı zamanda İngiliz misafirlerine okçuluk yeteneklerini de gösteriyor.

Video görüntülerde, Birinci Dünya Savaşı gazisi İngiliz askerleri, Berlin sokaklarında Alman halkı tarafından selamlanırken de görülüyor.

Maguire, derneğin arşivlerinde yer alan belgelerde heyetin Dachau toplama kampını da ziyaret ettiği bilgisinin yer aldığını söyledi.

İngiliz medyası 75 yıl sonra ortaya çıkan bu ziyarete tepki gösterirken, Daily Mail gazetesi, "Kraliyet Lejyonu'ndan Hitler'e utanç verici ziyaret" başlığını attı.

1921 yılında İngiliz komutan Earl Haig tarafından kurulan RBL, İngiltere ordusunda görev yapmış milyonlarca askere ekonomik ve sosyal destek sağlıyor.

HÜRRİYET

Etiketler :