İnönü Stadı zemin raporu

İnönü Stadı zemin raporu

İnönü Stadı'ndaki çim sorununu çözmek için çalışmalara başlandı

Beşiktaş'ın tesislerden sorumlu üyesi Orhan Saka,salı günü yapılan HJK Helsinki maçı sonrası bugün BJK İnönü Stadı'na giderek, stadın zeminiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, BJK İnönü Stadı zemininin en iyi şartlara ulaşması için çalışmaları yerinde inceleyen Saka'nın, temasları sonrasında bir rapor hazırlayarak yönetim kuruluna sunduğu bildirildi.

BJK İnönü Stadı'nın zemin raporunda, statta konserler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu maçları, her yıl valilikçe yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ve tören öncesi provaları ile 29 Mayıs İstanbul'un fethi törenlerinin gerçekleştirildiği hatırlatılarak, aktivitelerin ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının kısa bir zaman aralığına sıkışması, sahanın bakıma alınma ve aktiviteler sonrası iyileştirme çalışmaları dönemine rast gelmesi, ayrıca yaz döneminin beklenenin çok üzerinde sıcak ve nemli olması nedeniyle yapılan iyileştirme çalışmalarından, ilave çim değiştirme ve tedavilerden istenen sonuçların alınamadığı belirtildi.

Aşırı sıcakların, çim değiştirilen kısımların kök salmasına izin vermediği kaydedilen raporda, ayrıca ara tohumlamanın mevsim itibariyle yapılamadığı yer aldı.

Programlanmış tüm koruma tedbirleri, bakım ve iyileştirme çalışmalarının eksiksiz yapılmasına rağmen hava şartları dolayısıyla iyileşmenin beklenen düzeyde gerçekleşmediği kaydedilen raporda, Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçları öncesinde, koruyucu ilaçlama, takviye gübreleme ve diğer tedavilerin yapılacağı, UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta müsabakalarına kadar olan 17-18 günlük boş dönemde de tohumlama, yüzey ve kök havalandırmaları, koruyucu ilaçlama, gübreleme ve kumlama işlemlerinin tamamlanarak sahanın maçlara uygun hale getirileceği bildirildi.

Etiketler :