İnönü'yü bekleyen tehlike!

İnönü'yü bekleyen tehlike!

Beşiktaş'ta eski asbaşkan Levent Erdoğan'ın açıklamalar gündeme bomba gibi düştü!

TT Arena’nın açılışıyla birlikte, Beşiktaş’ın da İnönü Stadı’nı yeniden inşası düşüncesi daha fazla konuşulmaya başlandı.

Eski asbaşkan Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada “Stadın sarsıntılar nedeniyle yıkılma ihtimali var. Teknik üniversite raporlarında bu tehlike/felâket vurgulanıyor. Sırf bu gerekçeyle stat elimizden alınabilir; Beşiktaş şehir dışında oynamaya mâhkum edilebilir. Yönetim, bizi transferlerle sevindirdi; ama stadı kaybederlerse bu tarihi hatanın bedeli çok ağır olur” dedi.  

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

STADI ELİMİZDEN ALABİLİRLER
İnönü Stadı, elimizden giden Şeref Stadı kadar önem arz etmektedir. Şeref Stadı nasıl ki elimizden alınmışsa çok kısa bir süreçte de İnönü Stadı’nın elimizden alınması muhakkaktır. Bu bakımdan Beşiktaş Başkanı, Divan Kurulu Başkanı, yönetim ve ilgili kurulların bu konuya vakit geçirmeden eğilmeleri gerekir; fakat hiçbir ciddi hareket gözükmüyor. Bu nedenle stadın bu haliyle daha fazla kullanılması uygun değildir diye bize stadın dışında yer gösterilmesi her an mümkündür. Bu da Beşiktaş ve Türk futbolu adına büyük bir kayıp olacaktır. Bu bilgiler, Beşiktaş yönetiminde vardır.

ANITLAR KURULU İZİN VERMİYOR GEREKÇESİ İNANDIRICI DEĞİL
Yeni stadın Anıtlar Kurulu’na takıldığı için yapılamadığı gerekçesine pek dikkat etmiyorum, ciddiye almıyorum; çünkü Anıtlar Kurulu’nun beğenmediği bir şey varsa, bu giderilir ve kurulun görüşü doğrultusunda stat projesinde düzeltme yapılır. Bu aylarca sürecek, yılan hikâyesine döndürülecek bir konu değildir. Anıtlar Kurulu’nun izin vermediği gerekçesine inanmıyorum. Beşiktaş, stadın yeniden yapılması için bir an önce harekete geçmeliler; aksi taktirdi mevcut stat da elimizden gider ve sayın başkan bu olayın tarihsel sorumluluğuyla hesaplaşmak zorunda kalır.

STAT ELDEN GİDERSE BAŞKAN TARİHİ SORUMLULUKLA KARŞI KARŞIYA KALIR
Yönetim, transferler yapıyor: Bunlar bizim de hoşumuza gidiyor; ama şunun bilinmesi gerekir ki, bu transferler rastgele yapılıyor. İskeleti olmayan bir takıma yapılmış transferler takıma fayda getirmez. Şampiyonluklar her zaman yaşanabilir; transferler her zaman yapılabilir; ama her şeyden önce sportif tesis önemledir. Stat elden giderse, bunun sorumluluğu çok ağırdır. Buradan yönetimi ikâz ediyorum, bir an önce harekete geçsinler.

STADIN ALTINDA TARİHİ ESER YOK
Yapılan revizyonla stat olabildiğince aşağıya inmiş ve kapasitesi arttırılmıştır. Anıtlar Kurulu, stadın altında tarihi geçitler olduğu gerekçesiyle yeni stat inşasına izin vermeyecek olsaydı, yıllar önce yapılan yapılan stadın zemininin aşağıya çekilme işini engellerdi. Stadın altında sadece lağım vardır.

STAT HER AN ÇÖKEBİLİR
Bir büyük tehlike de stadın artık ömrünün doldurmasından ileri geliyor. Teknik üniversitenin vermiş olduğu 3 rapor var. Bu raporlar, stadın güvenli olmadığını vurguluyor. Şiddetli sarsıntıda yıkılma ve büyük bir felakete neden olma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle bir an önce stadın yıkılıp, yerine yenisinin yapılması gerekiyor.

Radyospor 

Etiketler :