İnşaalah Bu işi Hallderiz

İnşaalah Bu işi Hallderiz

IMF ve Dünya Bankası için İstanbul Kongre Merkezi'nde verilen resepsiyona katılan Erdoğan, IMF ile görüşmeler konusunda gazetecilere bilgi verirken 'İnşaallah bu işi kapatırız, IMF de rahatlar, biz de rahatlarız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile IMF arasında uzun süredir devam eden kredi görüşmeleriyle ilgili olarak, "IMF ile görüşmeler toplantının ardından yeniden başlayacak. En ince ayrıntılarına kadar inceleniyor. İnşaallah bu işi kapatırız, IMF de rahatlar, biz de rahatlarız" dedi.

Başbakan Erdoğan, IMF ve Dünya Bankası için İstanbul Kongre Merkezi'nde verilen resepsiyona katıldı. Başbakan'a, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz eşlik etti. Basın mensuplarının da davetiye ile katıldığı resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yantılayan Erdoğan, IMF ve Türkiye arasında uzun süredir devam eden kredi görüşmeleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "IMF ile görüşmeler inşaallah toplantının ardından yeniden başlayacak. Toplantının ardından teknik görüşmeler devam edecek. İnşallah görüşmelerden sonra bu işi kapatırız. IMF de rahatlar, biz de rahatlarız" dedi.

45 MİLYAR DOLARLIK TEKLİF GELMEDİ

Başbakan Erdoğan, IMF ile 45 milyar dolarlık kredi görüşmelerinin yapıldığı yönündeki bir soru üzerine, "Bana bu yönde bir teklif gelmedi" dedikten sonra, Ali Babacan'a dönerek, "Ali sana böyle bir teklif geldi mi?" espirisinde bulundu. Ali Babcan ise, Başbakan'ın bu sorusuna, "Hayır gelmedi" şeklinde cevap verdi. Başbakan, daha sonra gazetecilere dönerek, "Böyle bir teklif gelebilir de gelmeyebilir de. Önemli olan gelen teklifin şartları" dedi.
Başbakan Erdoğan, polislerin maaşlarının az olduğu yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: "En düşük polis maaşı bin 900 lira civarında. Biraz samimi olsunlar, polis ve güvenlik güçleri benim gözümün nuru, gözümün bebeği, ama ülkemizin şartlarını da düşeneceksiniz. Çünkü biz muhasebe defteri tutuyoruz. Parayı iyi yönetmenin kavgasını veriyoruz. İyi yöneterek başarılı olacağız."

BAŞBAKAN KORUMALARI, BASIN MENSUPLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ve basına açık olan resepsiyonda korumalar basın görevlilerine zor anlar yaşattı. Basın mensupları, davetlilerin bulunduğu bölgeden alınarak şeritle ayrılan küçük bir alana gönderildi. Yoğun itirazlar sonrasında bir saat aradan sonra kokteyl alanına giren basın mensuplarına bu kez Başbakan korumları müdahale etti. Başbakan soruları yanıtlarken basın mensuplarının fotoğraf çekmesi ve Başbakana yaklaşması sert bir uslupla engellendi.

DAVETLİLERE MAVİ BONCUKLU AYRAÇ DAĞITILDI

Resepsiyonda davetlilere yanında açıklaması da bulunan mavi boncuklu kitap ayraçları dağıtıldı. Resepsiyonun kapalı alandaki bölümünde ise yöresel kıyafetli maraş dondurmacısı yer aldı.

Etiketler :