İNSAN BEYNİNİ OKUYAN SÜPER BİLGİSAYAR

İNSAN BEYNİNİ OKUYAN SÜPER BİLGİSAYAR

Sonunda İngiliz Bilim adamları bunuda yaptı. İcat edikleri yeni bir aletle insan beyninde ne var ne yok ortaya çıkarıyorlar.

Atila Altuntaş'ın Haberi

İngiltere’de insan zihnini okuyan, süper tarayıcı (scanner) sahip akıllı bilgisayar icat edildi. İçine yeni tip mıknatıslı kamera yerleştirilen bu müthiş alet Londra’nın College Üniversitesinde geliştirildi.

Beyin okuyan bu süper alet, geçen yıl 144 kişi üzerinde denendi. Fox News’in Haberine göre: Teste tabi olan denekler, zihinleri bilgisayar tarafından okunduğunun farkına varmadan güvenlik kontrolünden geçtikleri bildirildi.

Geliştirilmiş süper bilgisayarın, ilk olarak güvenlik kapılarında ve havaalanlarında kullanılacağı söylenirken, ikinci adım olaraktan alış veriş merkezleri ve spor sahalarında kullanılabileceği belirtildi.

Projenin başkanı, Bob Burns: ‘’Bu süper bilgisayarın içine önceden tasarlanmış, yüklenmiş bir program yok. Önyargısız biçimde, şahsın beyninde gizlediği kötü şeyleri ortaya çıkarıyor’’ dedi. Kontrolün insanları sırda bekletmeden birkaç dakika yapılacağını söyleyen Burns’’ Elbagajında taşınması yasak olan bazı sıvı maddelerin ne için kullanılacağı insan beyninde tespit edilip yasak da bu şekilde kaldırılabilir’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :