"İnsan Çağında Yeni Doğa Arayışı"

"İnsan Çağında Yeni Doğa Arayışı"

"Malzemenin Yeniden Keşfi: Gaz Beton-Seramik, İnsan Çağında Yeni Doğa Arayışı" başlıklı proje sergisi, Artcontact İstanbul 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nda sanatseverlerle buluştu.

İSTANBUL (AA) - "Malzemenin Yeniden Keşfi: Gaz Beton-Seramik, İnsan Çağında Yeni Doğa Arayışı" başlıklı proje sergisi, Artcontact İstanbul 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nda sanatseverlerle buluştu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Merkezinin desteklediği, SGA-52-2024 kodlu "Bir Araştırma ve Deneysel Geliştirme Çalışması: Gaz Beton Üzerine Sır Uygulamaları" projesi kapsamında gerçekleştirilen sergi, doğanın ve insanın etkileşimini estetik ve kavramsal yönleriyle sorguluyor.

Küratör Doç. Dr. Caner Yedikardeş'in yönetiminde, gaz beton ve seramik kombinasyonu ile çevresel duyarlılığı ve sanatsal değeri ön plana çıkaran eserlerin izleyiciyle buluştuğu sergide, malzeme seçimi yenilikçilik ekseninde ele alınıyor.

Yedikardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada sergideki çalışmaların seramik sanatçısı ve akademisyenler Buğra Özer, Gamze Boz, Olcay Boratav ve Caner Yedikardeş tarafından üretildiğini söyledi.

Serginin gaz, beton ve seramik kombinasyonunu araştırdığını belirten Yedikardeş, "Deneysellik ile yenilikçi bir yaklaşım üzerinden farkındalık da sağlamaya çalışıyoruz. Hem sürdürülebilir sanat pratiğinde hem de yapı sektöründe çevresel etkiyi azaltan yeni malzeme arayışları olarak değerlendirilebilir." dedi.

ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül de "Yenilikçi yaklaşımları ve araştırmacı sanat pratiklerini destekleyen çağdaş bir sanat fuarcılığı anlayışıyla bu yıl 4. kez düzenlenen Art Contact İstanbul'da yer alan bu özel proje sergisini sanatseverlere duyurmaktan mutluluk duyarız." değerlendirmesini yaptı.

Doğa-insan ilişkisini sanat aracılığıyla anlamaya çalışarak izleyicilere daha kapsayıcı bir bakış açısı sunmayı amaçlayan sergi, Mimar Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde görülebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.