İnsan hakları bir lütuf değildir

İnsan hakları bir lütuf değildir

(RTÜK) üyesi ve Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, insan haklarının bir lütuf olmadığını söyledi. Mevlana'dan örnekler veren Fendoğlu, "Mevlana, 'kim olursan ol, yine gel' diyor. Bu bir çoğulculuk anlayışıdır. Bu insan algısıyla dünyay

Diyarbakır İl İnsan Hakları Kurulu, Devlet Diyatrosu Salonu'nda "İnsan Hakları Konferansı' düzenledi. Vali Mustafa Toprak, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu eski Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Türkiye'de en çalışkan 10 insan hakları kurulu arasında Diyarbakır'ın da bulunduğunu söyledi. Türkiye'da yazılan kitapların Paris'teki kütüphanelerde bulunmadığına işaret eden Fendoğlu, "Bizim bu konuda daha çok çalışmamız gerekiyor. Bölgesel gücüz; ama küresel güç olmalıyız. Kendi insanımıza yönelik insan hakları oluşturmamız lazım. İnsan hakları ihlallerini yargı, yürütme ve medya yapıyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır İnsan Hakları Kurul Üyesi, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutsafa Şenay Canoruç da, kendilerine yapılan toplam 370 başvurunun tümünün değerlendirmeye alındığını belirtti. Canoruç, "Başvuru üzerine il emniyet müdürlüğü yabancılar şube müdürlüğüne kurul üyelerince ziyarette bulunulmuş olup; duvarların kirli, battaniye ve nevresim takımı ile yatakların yetersiz olduğu, çay makinesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. İl emniyet müdürlüğünün özverili çalışmaları neticesinde duvarların boyası yenilenmiş, battaniye, nevresim takımı ve yatak eksikliği giderilmiş olup çay makinesi temin edilmiştir." dedi.

Konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, konferansa katılan Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu'na bir plaket sundu. Fendoğlu ve Vali Toprak, insan hakları konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verdi.

 

Etiketler :